Dacian Cioloș, reacție la Timișoara la respingerea alianței cu USR: „Suntem din...

Dacian Cioloș, reacție la Timișoara la respingerea alianței cu USR: „Suntem din păcate aproape de situația Rusiei în care șeful suprem decide cu de la el putere cine are dreptul și cine nu să participe la alegeri”

0
DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a reacționat, astăzi, la Timișoara, la decizia Biroului Electoral Central de a nu recunoaște alianța partidului său cu USR pe motiv că documentul nu este semnat de președinții care apar acum în registrul partidelor politice.

„Considerăm că este o decizie injustă a Biroului Electoral Central, în baza unei interpretări care este dusă la limita interpretării legii. Și considerăm că este injustă pentru că  am făcut  toate demersurile legale necesare pentru ca această alianță să poate să fie înregistrată.  Fiecare dintre cele două partide au conduceri care au fost alese statutar de către congres și convenție, fiecare dintre partide au notificat, conform legii, aceste modificări. USR acum un an și jumătate, noi imediat după convenția din ianuarie”, a declarat Cioloș.

Președintele PLUS a susținut că decizia de astăzi „din punctul nostru de vedere are o influență politică dată de componența BEC și asta dovedește că domnul Liviu Dragnea, care este tot mai conștient că nu va putea câștiga alegerile în mod cinstit și legal, se folosește de toate tertipurile pentru a încerca să influențeze rezultatele alegerilor, să influențeze deciziile pe care cetățenii le pot lua participând la vot și având opțiuni ca să voteze.


Suntem din păcate aproape de situația Rusiei în care șeful suprem decide cu de la el putere cine are dreptul și cine nu are dreptul să participe la alegeri și lucrul acesta mi se pare foarte periculos. Avem încredere în justiție, avem încredere că Înalta Curte de Casație șți Justiție unde vom face apel în cel mai scurt timp va lua decizia justă pentru că din punctul nostru de vedere legea a fost respectată, dar din păcate a fost interpretată la extrem”.

Dacian Cioloș a anunțat că dacă Înalta Curte nu le va da dreptate, va fi găsită varianta prin care USR și PLUS să participe împreună la alegeri. Întrebat dacă se ia în calcul înscrierea celor de pe liste în unul dintre partide, Cioloș a susținut că „vom discuta toate alternativele”. Acesta a susținu că „domnul Corneliu Vadim Tudor, care e decedat de câțiva ani de zile, este în continuare președintele PRM înscris în registrul partidelor politice”. Liderul PLUS a afirmat că prin împiedicarea aliantei USR – PLUS „asta nu mai e democrație, e democrație pe hârtie dacă alegătorii nu pot să voteze candidații unui partid înregistrat care a respectat legea.(…) Este momentul să ne scuturăm de dragnism și de pesedism înainte ca toată țara să o facă prin vot și să găsim aici la Timișoara formula prin care alegătorii să ne voteze(…) Constat că domnul Dragnea nu a învățat nimic din lecțiile trecutului. Sper ca românii să-i demonstreze lui, să demonstreze PSD-ului, care crede cî a câștiga alegerile înseamnă a instaura dictatura în țară, să le demonstreze că vremurile acestea au apus”. Se ia în calcul inclusiv reluarea strângerii de semnături pentru a participa la alegerile europarlamentare

Dacian Cioloș l-a botezat pe Nicușor Dan, fostul președinte al USR, spunânându-i Nicușor Barna și a stârnit zâmbetele colegilor din alianță.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.