Dizabilitatea poate fi învinsă. Trei tineri din Timișoara participă la un important...

Dizabilitatea poate fi învinsă. Trei tineri din Timișoara participă la un important concurs de înot

0
DISTRIBUIȚI

Sportivi din întreaga Europă se întâlnesc, în această primăvară, în Lituania, pentru a demonstra că dizabilitatea poate fi învinsă. În perioada 11 – 12 aprilie, în localitatea Ukmerge are loc un concurs de înot, iar printre participanți, în calitate de invitați speciali, se numără și trei sportivi care reprezintă Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara.


Este vorba despre Mario Silvestru, cu parapareză, Alexandru Toma, cu hipoacuzie, și Andrei Cupșa, cu sindrom Down, antrenați de kinoteteraputul fundației, Marius Pârjol.

„Proaspăt întors din Abu Dhabi, de unde a câștigat o frumoasă medalie, Andrei Cupșa (23 ani) continuă să ne uimească cu energia lui și suntem convinși că va da tot ce poate și de această dată la concurs. Mario Silvestru (26 ani) este pregătit pentru acest concurs și cu siguranță se va întoarce cu o medalie acasă, așa cum ne-a obișnuit. Alexandru Toma (17 ani), este cel mai tânăr din echipa României în Lituania și cu entuziasmul lui copleșitor ne așteptăm la rezultate frumoase”, a informat Fundația de Abilitare Speranța.

Concursul de înot din Lituania este organizat de Școala Specială Ukmerge Rytas, împreună cu Centrul Sportiv Ukmerge, și urmărește implicarea persoanelor cu dizabilități în astfel de competiții pentru susținerea sănătății și promovarea înotului ca sport de grup.

„Acești sportivi se antrenează zilnic pentru a arăta tuturor că performanță poți să faci din orice sport, dacă există muncă și pasiune. Satisfacția unui antrenor este atunci când vede evoluția sportivilor lui. Lituania va avea parte de un concurs minunat, unde sportivi din Europa își înving dizabilitatea, topesc inimi si câștigă încă un pas în lupta pentru integrarea socială a personelor cu dizabilități”, au mai arătat reprezentanții ONG-ului timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.