Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, când trebuia să răspundă criticilor aduse...

Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, când trebuia să răspundă criticilor aduse de deputatul PSD

0
DISTRIBUIȚI
Florin Iordache

Florin Iordache, care a prezidat ședința în care a fost dezbătută moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, i-a tăiat microfonul lui Tudorel Toader când răspundea la întrebările venite chiar din partea lui și i-a transmis să susțină în afara sălii de plen conferința de presă.

„Domnule ministru, vă rog să închideți, conferința de presa afară”, i-a spus Florin Iordache lui Tudorel Toader, când răspundea la întrebările pe care social-democratul i le adresase la dezbaterea moțiunii simple „Tudorel Toader și PSD-ALDE, luați mâinile murdare de pe Justiție!”, a afirmat vicepreședintele Camerei Deputaților, marți, în plen.

Tudorel Toader vorbea pe timpul PSD, pentru că acesta își terminase cele 50 de minute la prima intervenție, iar când timpul s-a scurs, președintele de ședință i-a tăiat microfonul.

Ministrul Justiției a luat cuvântul la începutul ședinței, vorbind 50 de minute, câte i-au fost alocate.

La final, Toader a luat cuvântul pentru a răspunde la întrebările venite din partea Opoziției, dar și din partea lui Florin Iordache, pe timpul PSD, așa cum i-a spus președintele de ședință.

Atunci când se pregătea să vorbească despre modificările Codurilor penale solicitate prin OUG, cerute de Iordache, acesta i-a cerut sa încheie și i-a tăiat microfonul, spunându-i „conferință de presă e afară”.

Florin Iordache l-a întrebat pe Tudorel Toader când o să adopte o OUG pentru punerea în acord a articolelor declarate neconstituționale de CCR în Codul Penal și din cel de Procedură Penală și i-a cerut explicații în privința transformării Secției de anchetare a magistraților în direcție.

Deputații au dezbătut, marți, moțiunea simplă inițiată de Opoziție împotriva ministrului Justiției.


Aceasta va fi votată în plenul de miercuri. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după ședința de Guvern unde a OUG 7 a fost modificată.

Guvernul a adoptat, marți, proiectului pentru modificarea OUG 7 pe legile justiției, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunțat că actul normativ conține cinci modificări, între care se numără și cele privind delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor și posibilitatea ca un judecător să candideze la șefia parchetelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.