Primarul Timișoarei se declară neputincios: ”Am o fobie pentru lucruri de genul...

Primarul Timișoarei se declară neputincios: ”Am o fobie pentru lucruri de genul acesta”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a declarat, ieri, că este neputincios în a face ordine printre angajați și că nu prea poate să-și sancționeze subordonații.

”I-am mustrat serios. Așa e legea. Am o fobie pentru lucruri de genul acesta. Trebuie să constitui comisii unde se intră și unde membrii comisiei au grija ca la final să îți facă ție caducă dorința de a aplica o sancțiune. Și de cât să îmi pierd vremea cu așa ceva m-a limitat la muștruluială. Era ușor de anticipat că nu primarul aplică sancțiuni.


Unii cred că primarul e mare și tare, un fel de dictator care poate să facă ce vrea el. Nu poate. Totul este superbirocratizat, superprocedurizat. Nu e ca în filmele americane unde persoane cu funcții de conducere care chiar au prerogative. La noi, ești limitat în prerogative. Eu vreau să mă pot concentra pe ce lasă urme pozitive în orașul, pe realizări. Nu mă irosesc în dispute de genul acesta. Evident, dacă se întâmplă lucruri grave, este cu totul altă socoteală”, a susținut primarul Timișoarei.

Declarația vine în contextul în care mai mulți angajați ai municipalității au fost sancționați, dar au câștigat în instanșă procesele, judecătorii constatând că nu a fost respectată legea. Întrebat ce a făcut corpul său de control, care este condus de consilierul său personal Ioan Nasleu, Robu a răspuns ”am făcut ce mi-a permis legea. Vă rog să înțelegeți că nu pot face ce îmi doresc, ci fac ce îmi permite legea din ce îmi doresc”.

1 COMENTARIU

  1. Domnul primar ar putea sa ceara niste lectii de la colegul dumnealui de la Resita sau de la colegul de la Oradea, ei au putut sa faca ordine intre angajati. Parerea mea este ca ei au putut pentru ca s-au inconjurat de oameni competenti si nu de tot felul de oportunisti incapabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.