Protest spontan într-un mare spital din vestul țării. Angajații sunt nemulțumiți de...

Protest spontan într-un mare spital din vestul țării. Angajații sunt nemulțumiți de reducerea sporurilor

0
DISTRIBUIȚI

medic

Un protest spontan a avut loc, în această dimineață, la Spitalul Județean Reșița. Aproximativ 30 de angajați de pe trei secții, medici, asistente, infirmieri și brancardieri, au protestat atât în curtea spitalului, cât și în fața biroului directorului, fiind nemulțumiți de faptul că, din data de 5 martie, sporurile le-au fost reduse la minimum.

„A fost un protest spontan organizat de cel mult 30 de angajați față de reducerea sporurilor de la maxim la minim.


Au fost angajați de pe trei secții, Unitatea de Primiri Urgențe, Medicină Legală și Prosectură. Ca urmare a modificărilor legislative, s-au redus o anumită categorie de sporuri, sporuri pentru condiții periculoase, pe care le au anumite secții. Unele sunt variabile, iar unele sunt sporuri fixe și unde au fost variabile, s-au redus de la maxim la minim. De exemplu, unde a fost 15%, s-a redus la 12%, unde a fost 50%, s-a redus la 30%. Dar cu mențiunea că toate sunt în limitele legale prevăzute de lege. I-am invitat la mine în birou pe reprezentanții lor, am purtat o discuție civilizată în prezența sindicatelor. Inclusiv liderii de sindicat au declarat că măsurile luate au fost în litera legii și că nu au obiecțiunii în acest sens, urmând să acționeze pe linie sindicală la București pentru a obține acele drepturi pe care le revendică”, ne-a declarat directorul Spitalului Județean Reșița, Waldemar Murgu.

Protestul spontan organizat la Spitalul Județean Reșița s-a desfășurat timp de aproximativ 30 de minute, iar apoi angajații s-au mutat în fața Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a-și exprima nemulțumirile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.