Zeci de căprioare, găsite moarte pe terenuri din vestul țării. Ce s-a...

Zeci de căprioare, găsite moarte pe terenuri din vestul țării. Ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

capre moarte

Imagine dezolantă pe un câmp din vestul țării. Aproximativ 30 de căprioare au fost găsite moarte pe terenuri agricole din județul Arad. Administratorul Fondului de Vânătoare Pereg, Alexandru Must, ne-a declarat că animalele au fost descoperite în zonele Pecica și Pereg.

„Pe fondul de vânătoare Pereg au fost găsite 12 animale moarte, iar pe cel din Pecica, 14, la sfârșitul săptămânii trecute, plus patru sau cinci ieri.


Noi credem că cineva a dat cu otravă pentru șoareci, caprele au mâncat și au murit. Astăzi vom mai merge în teren, pe fondul de vânătoare pentru a face verificări, suntem siguri că vom mai găsi animale moarte. Fermierii, proprietarii de terenuri agricole au dat cu otravă pentru șoareci”, a afirmat Alexandru Must.

De asemenea, vânătorii au depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Arad și au alertat Garda de Mediu și Direcția Sanitar-Veterinară (DSV). Toate animalele găsite moarte au fost transportate la DSV Timiș, pentru a se efectua analizele toxicologice, astfel încât să se stabilească cauza exactă a morții. Totodată, în acest caz, și Poliția Arad face verificări.

„Au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții animalelor. În funcție de rezultatul buletinului de analiză, se vor lua măsurile legale care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga.

Potrivit administratorului Fondului de Vânătoare Pereg, pagubele sunt uriașe ca urmare a morții celor 30 de căprioare și cerbi. Asta în condițiile în care în extrasezon, un exemplar de cerb este evaluat la 5.000 de euro, iar unul de căprioară la 4.000 de euro.

Sursa foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.