SCM Politehnica Timișoara s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala...

SCM Politehnica Timișoara s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei României la handbal UPDATE Alb-violeţii şi-au aflat adversara

0
DISTRIBUIȚI

Poli Timişoara este prima finalistă a Cupei României la handbal masculin, după ce a învins CSM Focşani cu scorul de 25-18 în turneul Final Four care se desfășoară la Focșani. În meciul cu trofeul pe masă, bănăţenii vor juca duminică, de la ora 17.30, cu câștigătoarea meciului dintre Steaua și Dinamo.

Aflată la cel mai bun sezon din istoria clubului, CSM Focşani a visat cu ochii deschişi la marea finală, mai ales că a obţinut dreptul de a organiza turneul Final Four. Experienţa jucătorilor din cele două tabere în astfel de meciuri cu mare miză a făcut până la urmă diferenţa. Marius Sadoveac a fost „one man show” în atac pentru bănăţeni, reuşind să înscrie multe goluri importante de la distanţă. De partea cealaltă, gazdele au ratat multe ocazii din situaţii de unu la unu, inclusiv patru aruncări de la 7 metri. Pe lângă interul dreapta, Poli a avut şi un portar în zi de graţie, Cristi Tcaciuc, care a intervenit de fiecare dată atunci când echipa lui a avut nevoie.

Cu excepţia primelor 8-9 minute, Timişoara a condus permanent la Focşani. Încă din prima repriză, Politehnica a reuşit să facă o diferenţă de cinci goluri, 11-6 (min. 25), având o apărare mai mobilă, care a produs şi câteva goluri uşoare pe faza a doua şi contaatac.


Gazdele au reuşit să se apropie în două rânduri la două goluri, 15-17 (min. 45) şi 17-19 (min. 51), dar de fiecare dată aceeaşi Sadoveac în atac şi Tcaciuc în poartă şi-au făcut numerele şi au adus satisfacţie în tabăra bănăţeană.

În ultimele minute, Focșaniul a căzut definitiv, iar timișorenii au reuşit să se desprindă la şapte goluri, 25-18, calificându-se pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României.

„Am jucat fenomenal această partidă, atât din punct de vedere tactic cât și pe fazele jocului, ne-a funcționat totul, îi felicit pe băieți. Am încasat ușor câteva goluri pe contraatac în prima repriză, dar a trebuit să facem față și presiunii publicului, într-o atmosferă de mare eveniment, aici la Focșani. În repriza a doua, am recuperat mai mult și mai bine mingi în momente importante, așa cum a făcut-o Vuk la o fază la care ei erau cu șapte jucători. Adversarii noștri au avut presiunea rezultatului, jucând acasă, dar noi am fost mai buni și am demonstrat asta. Rămânem cu picioarele pe pământ, ne studiem următoarea adversară și încercăm pe cât posibil să vedem dacă în finală îi putem folosi pe Orbovic și pe Șania; ar fi nevoie măcar puțin, pentru că s-au întrebuințat serios câțiva jucători care au fost în teren 60 de minute sau aproape. Partea bună mai e că am jucat prima semifinală și avem, teoretic un avantaj de vreo trei ore pentru a ne recupera mai bine. Am repetat un rezultat mare pentru handbalul din Timișoara, iar anul trecut vom lupta la fel cum am făcut-o și anul trecut la Constanța”, a spus antrenorul Pero Milosevic imediat după semifinală.

Marcatorii bănățenilor au fost Marijanovic 9, Sadoveac 8, Dragas 3, Vuk Milosevic 2, Fenici 1, Pribanic 1, Cîmpan 1, în timp ce pentru moldoveni au înscris Miroiu 5, Moisă 3, Hrimiuc 2, Mocanu 2, Pătru 2, Ragea 1, Hagiu 1, Raţă 1, Ţuţu 1.

UPDATE După un meci început cu întârziere din cauza incidentelor între suporteri, Steaua a învins Dinamo cu 26-25 și va juca în finala Cupei României, contra SCM Politehnica, duminică, de la ora 17.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.