Se relansează campaniile de curățenie primăvara și toamna, la Timișoara

Se relansează campaniile de curățenie primăvara și toamna, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu se gândește serios să relanseze campaniile de curățenie desfășurate primăvara și toamna la Timișoara, în anii precedenți. Asta după ce edilul a constatat că cetățenii nu se pot obișnui cu noul sistem, prin care este montat un container pentru deșeuri mari în diferite zone ale orașului doar o singură zi.

“Eu insist să avem din nou o campanie de curățenie de primăvară și încă una la toamnă. Insist chiar dacă orientarea este alta. Se analizează acum. I-am dat temă city-managerului să discute cu cei de la ADID și Retim pe acest subiect și să găsim o modalitate. Nu cred că suntem pregătiți, sigur unii zic că niciodată nu o să fim pregătiți dacă nu forțăm puțin nota. Totuși, eu cred că pentru a nu mai ajunge la o luptă continuă cu cetățeni care-și scot în stradă canapele și tot felul de alte lucruri, mobilier vechi din lemn, oale și te miri ce, totuși este potrivit să mergi pe aceste campanii.


Ce spun ceilalți, că în țările cu un standard ridicat de civilizație, dai un telefon și spui am de predat gunoi casnic mai mare, o canapea, un aragaz, mai știu eu ce, îți vine mașina operatorului respectiv, îți ridică gunoiul și plătești în funcție de volumul a ceea ce predai. Și asta vor să facă și cei de la Retim, operatorul ce face efectiv treaba, și ADID, ca responsabil. Ar fi foarte frumos să se întâmple așa. Sigur, mi-ar plăcea, dar ce văd eu pe teren mă determină să cer să mai facem totuși campanie de primăvară și de toamnă. Eram împotriva ideii, dar vedeți că trebuie să ne adaptăm realităților. Am făcut o supraestimare, am crezut că lumea este mai civilizată decât se dovedește a fi. În principiu, ca și în trecut va fi”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat și că, cel mai probabil, noul operator de salubritate stradală va începe să facă curat pe străzile orașului în a doua săptămână din luna aprilie.

“Se pregătesc, încep să-și aducă utilaje, și-au făcut angajări, continuă să-și facă și vor începe probabil în a doua săptămână din aprilie. Nu vor începe chiar cu toate forțele, pentru că ei au 90 de zile la dispoziție, dar oamenii par foarte binevoitori și profesioniști și înțeleg nevoia de a începe cât mai repede. Contest pe faptul că ceea ce rezultă din vorbe vom vedea și în fapte”, a adăugat Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.