Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în Timiș. Aproape jumătate dintre elevi au...

Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în Timiș. Aproape jumătate dintre elevi au “picat” examenul

0
DISTRIBUIȚI

La fel ca în anii precedenți, elevii clasei a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională în această vară nu s-au prea pregătit pentru examen. Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publice rezultatele obținute de elevii din județul nostru la simularea examenului, iar acestea sunt dezastruoase.

Astfel, 47,68% dintre cei care au simulat Evaluarea Națională au obținut note sub 5. Anul trecut, situația a fost și mai rea, aproape 55% dintre elevii din Timiș nu au reușit să ia note peste 5.

Concret, potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, la simulare au fost înscriși 5.430 de elevi de clasa a VIII-a, însă au fost prezenți 5.090.


Dintre aceștia, 2.427 au obținut medii sub 5. Doar un elev a reușit atât la Limba Română, cât și la Matematică să obțină media maximă.

Vă reamintim că, în premieră, în acest an au susținut simularea Evaluării Naționale și elevii de clasa a VII-a, care au fost la fel de nepregătiți. Statisticele arată că “promovabilitatea” a fost de doar 50,62%. Niciun elev nu a reușit să obțină media 10.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral “în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.