Sute de timișoreni, în marș pe străzile orașului împotriva avorturilor: “Pruncuciderea este...

Sute de timișoreni, în marș pe străzile orașului împotriva avorturilor: “Pruncuciderea este o crimă cu premeditare”

1
DISTRIBUIȚI

mars avorturi

Câteva sute de persoane de toate vârstele au participat, astăzi, la un marș împotriva avorturilor organizat în fiecare an pe străzile Timișoarei. Evenimentul a avut loc în mai multe orașe din România, fiind organizat de către mai multe culte creștine. În acest an, marșul s-a desfășurat sub sloganul “Unic din prima secundă”.

La Timișoara, participanții și-au dat întâlnire în Parcul “Carmen Sylva” din apropierea Pieței Bălcescu. De acolo, manifestanții au plecat în marș spre Catedrala Mitropolitană, aflată în centrul Timișoarei, ținând în mâini afișe cu mesaje precum “Copiii sunt iubire”, „Stop vărsării de sânge nevinovat”, „Ia-mă de mână, nu-mi lua viața” sau „Noi alegem viața”.

În fața lăcașului de cult, cei prezenți la marșul împotriva avorturilor au ascultat discursurile susținute de mai mulți reprezentanți ai cultelor religioase.

“Noi știm ca și creștini că încă din prima clipă a existenței, embrionul din pântecele mamei are din partea lui Dumnezeu și sufletul. Nu există niciodată o clipă din existența omului în care să fie doar trup sau doar masă de celule nediferențiate. Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creștin ideea de sacralitate a vieții umane și de conștientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre. Pe de altă parte, al doilea pilon pe care se sprijină «Marșul pentru viață» este acela de a susține aceste viitoare mame care se află în situație de criză de sarcină și susținute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovnicești, dar și din punct de vedere material. Este de datoria noastră de a crea o masă critică care să se unească într-un efort comun de mai multe confesiuni și să sprijine existența vieții, așa cum Dumnezeu o trimite, unică de la început, din pântecele mamei”, a afirmat preotul Nichifor Tănase, consilier pe învățământ în cadrul Arhiepiscopiei Timișoara.

De asemenea, preotul timișorean a declarat celor prezenți la marș că pruncuciderea reprezintă “o crimă cu premeditate” și că viața este un dar de la Dumnezeu.

“Trebuie să conștientizăm și întoarcerea spre pocăință, să conștientizăm că pruncuciderea este o crimă, că acea familie, sau protagoniștii acestei crime premeditate care este pruncuciderea, mamă și tată, săvârșesc un păcat împotriva iubirii lui Dumnezeu, împotriva acestei înfățișări după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.


Practic, vor stinge lumina din ochii care sunt ochii lor. Nu stingeți aceste lumini aprinse de Dumnezeu în lume, ele vin ca să facă și mai multă lumină. Nu e de datoria noastră să decidem asupra curmării vieții dorite de Dumnezeu”, a mai precizat preotul Nichifor Tănase.

Studiile recente arată că, în România, au loc aproximativ 400 de întreruperi de sarcină, în fiecare zi. România se situează pe primul loc la numărul de copii avortați din Europa și, alături de Rusia, e singura țară din lume a cărui număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa poarte panouri cu portretul lui Ceaușescu, pentru că se pare că au uitat de miile de femei ucise de ideologia pe care o îmbrățișează orbește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.