Timişoara Saracens a pierdut finala cu CSM Bucureşti după un rugby „de...

Timişoara Saracens a pierdut finala cu CSM Bucureşti după un rugby „de gherilă” maraton. Campionii au cedat în partea secundă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timişoara Saracen / Facebook

Timişoara Saracens nu a reuşit să reziste în faţa puternicei grupări din Capitală. După o primă repriză destul de echilibrată, CSM Bucureşti s-a impus la majoritatea capitolelor şi s-a încheiat 24-14 (9-9). Finala Cupei României s-a desfăşurat în Capitală pe terenul „Florea Dumitrache” şi a avut parte de o repriză secundă lungă şi plină de întreruperi.

Timişorenii au început bine duelul de pe arena dinamovistă, care şi-a trăit perioada de glorie pe vremea meciurilor echipei de fotbal Victoria. Luke Samoa a deschis scorul pentru bănăţeni după patru minute dintr-o lovitură de pedeapsă. Egalarea a venit dintr-o execuţie asemănătoare executată de Vlaicu pentru CSM. Duelul fizic a părut mai greu pentru campioni, care şi-au pierdut câteva piese de bază în ultimii doi ani. Totuşi, Morrison şi compania s-au luptat cu ardoare pentru fiecare petec de pământ. În minutul 15 bucureştenii au trecut pentru prima dată în avantaj, tot în urma unei greşeli pe care Vlaicu a concretizat-o din lovitură de pedeapsă.

Saracens TM a suferit şi la propriu, cu Conache accidentat după niciun sfert de joc, înlocuit însă cu brio de Rupanu. A urmat imediat lovitura primei reprize. Luke Samoa a trimis din drop din spatele liniei care împarte terenul şi a făcut 6-6. Mai mult, peste alte zece minute Samoa şi-a readus echipa pe plus, tot din penalitate, deşi se afla într-un unghi inconfortabil.


Concentrarea neozeelandezului a fost impresionantă. Vlaicu a avut ocazia unei egalări rapide, dar şi-a trecut în cont prima ratare, dintr-o poziţie centrală, bună. În minutul 35, după un mic scandal în care a fost implicat şi Rus, Vlaicu a reuşit în cele din urmă să egaleze tot din fază fixă.

9-9 avea să fie şi scorul pauzei, după o repriză dominată de CSM, dar în care „gazdele” nu au putut scăpa spre terenul de ţintă timişorean. Partea secundă a fost la fel de dură. Iar CSM-ul a reuşit în cele din urmă să treacă în avantaj, în minutul 56, 12-9 în urma unei noi lovituri de pedeapsă marca Vlaicu. Până la urmă defensiva a cedat aparent decisiv în minutul 62, când bucureştenii au primit eseu de penalizare după ce Rus a făcut un placaj în mol şi a fost sancţionat cu galben. Vlaicu a transformat şi scorul a devenit 19-9 pentru CSM. Superioritatea numerică a fost concretizată peste şase minute, când Bardiashvili a profitat de spaţiu şi a înscris al doilea eseu al CSM-ului. A rămas 24-9 căci Vlaicu a trimis pe lângă buturi pe continuare.

Nu a lipsit violenţa

Cu zece minute înainte de final au izbucnit adevărate bătălii pe teren, fără legătură cu mingea. Rădoi, Baliashvili şi Gigauri au fost printre cei care şi-au împărţit pumni. Arbitrul a decis după ce imaginile video nu au fost lămuritoare, să dea afară câte un jucător de la fiecare echipă, Baliashvili, respectiv Doge de la bănăţeni, în loc de Rădoi, au trecut pe margine, când jocul era oricum deja lămurit. Cu cinci minute înainte de final Vlaicu a mai ratat o penalitate pentru CSM. „Sarazinii” merită apreciaţi că nu au renunţat de tot la luptă, iar în prelungiri Simionescu a reuşit să culce balonul la colţ în terenul advers. Samoa nu a putut concretiza din unghi şi s-a încheiat 24-14.

Pentru timişoreni urmează un duel cel puţin la fel de dificil, barajul european cu Enisei Krasnoiarsk.

CSM Bucureşti: Hartig, Bârdaşu, Gordaş, Iancu, Gigauri, Sobota, Ad. Ion (cpt.), Burcea, Faasen, Vaovasa, Onuţu, Vlaicu, Maliepo, Fonovai, Sioeli. Au mai intrat: Oancea, Bălan, Baliashvili, Calafeteanu, Iliuţă. Antrenor: Eugen Apjok.

Timişoara Saracens: Taupaki, Căpăţînă (cpt.), Pungea, Popârland, Iftimiciuc, Morrison, V. Rus, Stewart, Conache, Rose, Simionescu, Manumua, Vl. Popa, Zaharia, Samoa. Au mai intrat: Rupanu, Doge, Halalilo, Lazăr, Moala, Neculau. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.