Un nou curs gratuit pentru timișenii care doresc să fie părinți de...

Un nou curs gratuit pentru timișenii care doresc să fie părinți de împrumut pentru copii abandonați

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din județul Timiș care doresc să fie părinți de împrumut pentru copii abandonați se pot înscrie la un nou curs de formare a asistenților maternali profesioniști. Acesta este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar participarea este gratuită.

Potrivit reprezentanților instituției, persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la registratura de la sediul DGASPC Timiș, Piața Regina Maria, nr. 3, Timișoara până la data de 29 martie.

De asemenea, la cererea de evaluare vor fi anexate un curriculum vitae al solicitantului, copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș), copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite, cazier judiciar și adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul DGASPC Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.

Cursurile de formare profesională vor fi  organizate  la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.


Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă minim studii medii absolvite – cu diplomă.

Conform legii, nu pot deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care: au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

“Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare”, informează DGASPC Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.