Cafekultour ajunge la ediția cu numărul 15. Începe o adevărată sărbătoare a...

Cafekultour ajunge la ediția cu numărul 15. Începe o adevărată sărbătoare a multiculturalității în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O adevărată sărbătoare a Europei și a multiculturalității în oraș, CAFÉKULTOUR propune între 15 și 21 aprilie o săptămână întreagă de spectacole cu artiști și proiecte din Belgia, Polonia, Austria, Germania, România, Franța și Spania! În acest an, festivalul propune și o secțiune pentru copii cu ateliere, spectacole și… ciocolată: CHOCOLATKULTOUR!

O altă noutate a celei de-a 15-a ediții: seara franceză va fi ocazia de a marca deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara, cu trei reprezentanți emblematici ai noii scene muzicale din Hexagon!

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate.

Evenimentul începe în pași de dans, luni, 15 aprilie, de la ora 19, la Ambasada cu spectacolul Fovea. Spectacolul este interpretat de dansatorul italian Ares D’Angelo, format la Balleto di Toscana și la IT Dansa din Barcelona. Din 2012, acesta locuiește la Bruxelles unde colaborează cu companiile Dame de Pic, Umma Umma Dance, Marielle Morales și Salia Sanou. Proiectul îi aparține coregrafei Karine Ponties, directoarea artstică a companiei Dame de Pic, care, în 20 de ani de creație a încercat să depășească codurile și limitele limbajului corporal prin improvizații dirijate, pentru a-i îndemna pe interpreți să iasă din zona de confort și pentru a șlefui un material brut. Evenimentul începe cu un scurt film de 20 de minute realizat de coregraful și artistul video Wilkie Branson cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la fondarea companiei.

Marți, 16 aprilie, la Casa Artelor, de la ora 19 va avea loc proiecția filmului Războiul Rece (Cold War), iar miercuri 17 aprilie, la Enoteca De Savoya, de la aceeași oră va avea loc un concert post – rock/jazz cu Month of Sundays.

Joi, 18 aprilie, la D’arc va avea loc The Berlin-Timișoara Game Show, un show de improvizație teatrală.


Spectatorii fac caietul-program, în timp ce actorii Marin Caktas și Johann Jakob Wurster reacţionează și acționează spontan la fața locului. „Ne confruntăm cu o viziune proprie asupra poveștilor orașelor Timișoara și Berlin. Povești mici, povești mari, povestiri uitate, detalii culturale inedite, o seară care, cu numeroasele ei scene, este simultan premiere și derniere. Un spectacol unic! Teatrul de improvizație este cea mai veche formă de teatru: trebuie doar să-l experimentezi…“, spun organizatorii.

Vineri, 19 aprilie, de la ora 21, În Spatele Casei va avea loc un spectacol de teatru al celor de la Aoăleu, „Ubu Rege“. „Ubu Rege” a fost pus în scenă de Ovidiu Mihăiță și este jucat de Armand Iftode, Ioan Codrea și Ionuț Pîrvulescu, care au ajuns la vorba de înțelepciune „Mai bine golan ca un șobolan costeliv & uman, decât bogătan ca un motan parșiv & grăsan.”

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 21, la Reflektor Venue va avea loc un concert cu Grand Blanc, Malik Djoudi & DJ La Mverte, în deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara, iar duminică la Zaza Resto Pub va avea loc un spectacol de falemenco și painting numit Sinergias.

„Denumirea «Sinergias» sintetizează perfect proiectul lui Julian Lorenzo, artist şi «cantaor» flamenco din Extremadura (Spania) instalat la Barcelona. Sinergias rezultă din îmbinarea celor două faţete artistice ale lui Julian într-o singură intervenţie. În timpul ce chitaristul interpretează piesa, Julian cantă cu voce şi aplică vopsea pe tablă, iar dansatoara lasă, prin dansul ei, amprenta într-un moment magic de creaţie artistică“, spun organizatorii.

ChocolatKultour este versiunea pentru copii a festivalului CaféKultour. Dacă programul pentru cei mari gravitează în jurul creației contemporane în cafenele, celor mici le sunt propuse ateliere, jocuri, spectacole și…… ciocolată!

Accesul este gratuit la toate evenimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.