Feeria florilor în centrul Timișoarei. Cu ce vă puteți desfăta în acest...

Feeria florilor în centrul Timișoarei. Cu ce vă puteți desfăta în acest weekend la Timfloralis Foto

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1175307825">
Feeria florilor în centrul Timișoarei Foto Virgil Simonescu

Centrul Timișoarei este mai colorat ca niciodată, în acest sfârșit de săptămână. Primăria Timișoara organizează, de astăzi până duminică, cea de-a cincea ediție a festivalului florilor Timfloralis. Asta în condițiile în care Timișoara este supranumită și “orașul florilor”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, în acest an, în premieră, festivalul se desfășoară în trei piețe din centrul orașului, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii. În total, municipalitatea a alocat peste 100.000 de euro pentru organizarea evenimentului Timfloralis, fiind așteptați să viziteze proiectele florale din centrul orașului mii de turiști.

Printre atracțiile festivalului se numără acoperișul din umbrele colorate, care a fost montat pe str. Alba Iulia. De asemenea, fântâna cu pești din Piața Victoriei a fost “împodobită” cu 22.000 de flori naturale, în urma unei investiții de 17.000 de euro. Printre cele mai impresionate proiecte florale se numără un carusel amplasat pe platoul din fața Operei, executat de un designer olandez, pentru care s-au folosit 27.000 de fire de flori. Municipalitatea a alocat doar pentru realizarea acestui carusel 38.000 de euro.

Totodată, în Piața Libertății, trecătorii se pot plimba pe o “alee a fericirii”, realizată din mai multe arcade decorate cu 10.000 de flori viu colorate, iar în Piața Unirii poate fi admirat proiectul floral “În căutarea fericirii”.

“Toate proiectele sunt impresionante și executate după cele mai noi și în tendință curente floristice. Echipele care au lucrat la aceste proiecte cuprind aproximativ 150 de persoane. Pregătirile și montajul au început de luni, dar la proiecte se lucrează din luna decembrie. În această perioadă este o cerere foarte mare pe bursa de flori, florile noastre au fost comandate încă din luna februarie. În jur de 100.000 de euro este bugetul pentru Timfloralis”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

De asemenea, în Piața Operei a fost instalat și un foto corner, precum și o construcție florală care anunță venirea primăverii prin reproducerea abstractă a unui cuib. Programul din acest an al festivalului Timfloralis va cuprinde și demonstrații florale pe scena amplasată în Piața Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.