Fostul președinte peruan Alan Garcia, acuzat într-un dosar de corupție, a murit...

Fostul președinte peruan Alan Garcia, acuzat într-un dosar de corupție, a murit după ce s-a împușcat în cap

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1456871293">

Fostul președinte peruan Alan Garcia a murit după ce s-a împușcat în cap miercuri în locuința sa din Lima în momentul în care trebuia să fie arestat, fiind acuzat de justiția peruană pentru fapte de corupției în cazul Odebrecht, relatează postul local America Tv.

Alan Garcia Perez a murit miercuri dimineață la vârsta de 69 de ani la spitalul Casimiro Ulloa, după ce s-a împușcat în cap în interiorul locuinței sale din Lima, apoi a fost transportat la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Justiția peruană a dispus marți arestarea preventivă a lui Garcia pentru zece zile, fostul președinte fiind anchetat într-un caz de corupție în care a fost implicată compania braziliană Odebrecht și 10 țări din America Latină.

Echipajele de poliție au ajuns la locuința lui Garcia Perez pentru a-l aresta, și deși inițial s-a crezut că era vorba despre o percheziție, după câteva minute, din curtea locuinței a fost văzută ieșind o camionetă.

Ministrul Sănătății, Zulema Tomas, declarase anterior că starea de sănătate a fostului președinte Alan Garcia „este foarte gravă” și că situația sa este „critică”, după ce s-a împușcat în locuința sa din Lima.

Reprezentanții spitalului Casimiro Ulloa au anunțat că Garcia a fost intervenit de către neurochirurgi și a fost supus de trei ori la manevre de resuscitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.