Primăria Timişoara, probleme în obţinerea avizelor pentru realizarea podului Isho

Primăria Timişoara, probleme în obţinerea avizelor pentru realizarea podului Isho

0
DISTRIBUIȚI

podul isho

Nicolae Robu s-a plâns, ieri, în cadrul conferinţei de presă de la Primăria Timişoara, că municipalitatea are probleme în ceea ce priveşte obţinerea avizelor de la Ministerul Transporturilor pentru realizarea podului Isho. Asta pentru că, susţine edilul, la fel ca în cazul podului Jiul, autorităţile solicită o înălţime mai mare, cu care primăria nu este de acord.

“La podul Isho încă mai avem probleme cu avizarea la Ministerul Transporturilor şi, din păcate, o luăm de la capăt cu acea abordare cu care ne-am confruntat şi la podul Jiul, pretenţia de a-l face mult mai înalt decât este cazul.


Deci, dacă avem podurile actuale la o anumită înălţime de la luciul apei, nu are nicio noimă să faci un nou pod cu doi metri, de exemplu, mai înalt. Totul se poate, dar asta presupune cheltuieli foarte mari în plus, care nu se justifică, că Bega niciodată n-o să fie navigată de ambarcaţiuni care să necesite asemenea înălţimi. Bega este un canal cu lăţimea de aproximativ 20, 22 de metri, sigur că panta pe care circulă ambarcaţiunile este şi mai îngustă, pentru că la maluri sunt bolovani, pietre. Din start gabaritul ambarcaţiunilor este limitat. Şi atunci nu are niciun rost să facem poduri care nu aduc nicio utilitate în plus prin cheltuielile în plus pe care le comportă. Şi atunci trebuie să facem podurile în acord cu funcţionalităţile la care vor fi supuse. Sper că se va rezolva problema şi să putem da drumul la licitaţia pentru execuţie”, a afirmat primarul Timişoarei.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a declarat că a fost obţinut şi ultimul aviz, cel de la Agenţia de Mediu, pentru podul Jiul. Astfel, în curând va fi eliberată autorizaţia de construcţie, iar apoi urmează lansarea licitaţiei pentru începerea construcţiei efective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.