Reacții dure la anunțata întoarcerea prietenului lui Robu în PSD Timiș. Ce...

Reacții dure la anunțata întoarcerea prietenului lui Robu în PSD Timiș. Ce întrebări au lideri importanți ai partidului

0
DISTRIBUIȚI

Decizia luată de Radu Țoancă de a se reîntoarce în PSD este surprinzătoare și s-a făcut fără să existe consultare în partid. Acestea sunt reacțiile lui Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD și a președintelui executiv al PSD, Timiș, Alfred Simonis, doi dintre cei mai duri critici ai lui Nicolae Robu. Asta în condițiile în care, în ultimii ani, Țoancă și primarul Robu au o relație apropiată, având în vedere că din anul 2015 acesta a preluat conducerea SCM Timișoara.

“Este surprinzătoare decizia, având în vedere activitatea dumnealui alături de primarul Nicolae Robu în ultimii ani de zile și părea că este o colaborare profesională. Faptul că se înțelegeau atât de bine, tocmai acest lucru face surprinzătoare decizia dumnealui de a reintra în viața politică. Plecăm de la ideea în care doi oameni se înțeleg foarte bine, au un proiect comun, reușit sau nereușit asta e o altă discuție, politica se vede că îi desparte totuși, sau poate îi apropie, nu știu ce le va rezerva viitorul”, a afirmat Dan Idolu.

Pesedistul a mai precizat că are și o curiozitate, în urma întoarcerii lui Țoancă în PSD. Și anume, cum vor deveni adversari politici Nicolae Robu și Radu Țoancă. “Sunt curios să văd cum vor putea deveni adversari politici doi parteneri atât de buni în activitatea din ultimii ani, ceea ce nu înseamnă că sunt adeptul unor comportamente exagerate, talibane.


Pe lângă surprindere, aceasta este curiozitatea mea, dar dacă domnul Țoancă se va alătura întru totul și presupun dezinteresat în echipa PSD Timișoara, nu am ce să comentez în acest sens. Să sperăm că va fi de bună credință”, a conchis Dan Idolu.

Pe de altă parte, deputatul Alfred Simonis, președintele executiv al PSD Timiș, ne-a declarat că nu este de acord ca Radu Țoancă să fie responsabil de campanie din partea partidului, dar în același timp să conducă clubul sportiv aflat în subordonarea primarului Nicolae Robu. “Știam că Radu Țoancă este pe fond un om de stânga, un pesedist. Nu am înțeles de ce a luat decizia să plece din PSD la acea vreme, însă să spunem că putem trece peste asta. Însă, din punctul meu de vedere, pentru a fi membru de partid și mai ales responsabil de campanie pe o anumită zonă, indiferent care este aceasta, Radu Țoancă trebuie să se hotărască ce dorește: să rămână șeful acelui club sportiv, care este în subordinea directă a primarului Nicolae Robu, sau responsabil de campanie pentru PSD. Din punctul meu de vedere, și vom discuta asta și la Biroul Permanent Județean, aceste două chestiuni sunt incompatibile una cu alta, se exclud una pe alta. Nu cred că ar putea să fie responsabil, șef de campanie pe o zonă din partea PSD și în același timp să-i fie subordonat lui Nicolae Robu. Acest lucru eu personal nu îl accept. Vom discuta și la biroul județean, este o chestiune care va fi discutată acolo, dar eu vă spun punctul meu de vedere, pentru că nu am avut o discuție în partid”, a precizat Alfred Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.