Timişoara Saracens pleacă pe lungul drum către o nouă calificare europeană. Campionii...

Timişoara Saracens pleacă pe lungul drum către o nouă calificare europeană. Campionii se aşteaptă la o „recepţie” rece la Krasnoiarsk

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens are parte sâmbătă de un meci foarte important pentru actualul sezon şi an. Campioana în exerciţiu dispută duelul din Continental Shield pentru un loc în viitoarea ediţie a grupelor Challenge Cup după ce s-a impus stâns în tur, scor 20-18 în faţa ruşilor de la Enisei-STM Krasnoiarsk. Gazdele vor avea de partea lor în retur, atât terenul, cât şi foarte probabil temperatura, care se anunţă destul de scăzută în sudul Siberiei.

„Ne aşteaptă un drum destul de lung, chiar foarte lung, sperăm că ne vom întoarce victorioşi…”, a spus managerul sportiv Atilla Broszovsky, înainte de plecarea „sarazinilor” în Rusia. Bănăţenii se vor deplasa în această seară la Bucureşti, de unde vor continua drumul către Krasnoiarsk prin Moscova, tot pe cale aeriană bineînţeles, aşteptându-se la o perioadă de circa zece ore de zbor.

În tur formaţia din Krasnoiarsk a condus cu 18-0 la Timişoara, dar elevii lui Sosene Anesi au întors spectaculos rezultatul. „E foarte palpitant, în acelaşi timp e o săptămână foarte importantă, un meci foarte important pentru echipă şi pentru club în mod special.


E o şansă de a câştiga şi de a rămâne în competiţia europeană, dar va fi un meci dificil sâmbătă. Ultimele pregătiri şi antrenamentul căpitanului s-au desfăşurat pentru a clarifica fiecare detaliu. Suntem într-un moment bun, după cele două performanţe bune cu Enisei, primul meci, şi meciul cu Steaua, ne dau un plus de încredere. Toată lumea ştie ce are de făcut. Ştim la ce să ne aşteptăm, Enisei vrea să câştige, dar noi vrem să ne impunem, fie că va fi la un punct sau două diferenţă”, a declarat antrenorul Sosene Anesi.

„Principalul” bănăţenilor va miza în mare parte pe formaţia folosită în tur. Rădoi revine din suspendare, în timp ce Stewart e accidentat până la finele sezonului. De asemenea, Jody Rose şi Lazăr sunt apţi dar mai au nevoie de o săptămână de recuperare, la fel şi Fercu.

Jucătorii sunt şi ei optimişti după evoluţiile din ultima perioadă. „Eu cred că echipa noastră e foarte încrezătoare, am câştigat la noi acasă, dar nu putem spune că e o victorie foarte clară. Mergem acolo să câştigăm şi eu spun că vom ieşi cu capul sus de pe teren… Diferenţa cred că se va face colectiv. Dacă jucăm cum am făcut-o în ultimul timp, se va face pentru noi”, a completat Vlăduţ Popa, vicecăpitanul echipei.

Duelul se va desfăşura pe noua arenă din Krasnoiarsk, denumită „Avangard”, cu o capacitate de 3.000 de locuri. Interesant e că în oraş se află şi o bază nouă indoor! Jocul de sâmbătă va fi însă în „aer liber” şi se anunţă o temperatură sensibilă pentru o trupă de pe Bătrânul Continent pentru această perioadă, circa 6 grade C la ora jocului. Meciul va începe la 11.00 (ora României) şi va fi transmis pe TVR HD. Enisei-STM Krasnoiarsk – Timişoara Saracens e prima semifinală din Continental Shield, în cealaltă ciocnirea e 100% italiană, între Rovigo şi Calvisano, cea din urmă a câştigat turul de acasă cu 29-13.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.