Universitatea de Vest Timişoara, inclusă într-un top academic întocmit la Moscova

Universitatea de Vest Timişoara, inclusă într-un top academic întocmit la Moscova

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timişoara a fost inclusă în topul Round University Ranking (RUR). Instituţia a fost clasificată pe locul 626 la nivel mondial, din 829 de universităţi. De asemenea, a obţinut poziţia a treia la nivel naţional, din trei universităţi românești incluse în top. Pentru clasificarea din 2019 au fost ierarhizate 829 de universităţi din 80 de ţări, numărul acestora crescând faţă de anul 2018, când erau 783 de universităţi din 74 de ţări.

În zona cercetării, factor considerat cu 40% pondere în performanța globală a universităților din clasamentul amintit, UVT ocupă prima poziţie la nivel naţional şi poziţia 534 la nivel mondial.


Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Prezenta ierarhizare, Round University Ranking 2019, publicată din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar alte două universități din România, membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.