Amenzi de până la 100.000 de lei pentru un mare hypermarket din...

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru un mare hypermarket din Timișoara. Diferențe uriașe între prețul de la raft și cel de la casă FOTO

3
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai mari hypermarket-uri din Timișoara riscă amenzi de până la 100.000 de lei. Asta după ce, în această săptămână, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș a fost în control, în urma unor sesizări făcute de către cetățeni, fiind descoperite o serie de nereguli.

Printre acestea se numără produse a căror stare termică a fost modificată față de cea stabilită de producător, produse congelate vrac expuse la vânzare în condiții improprii atât din punctul de vedere al temperaturii, cât și a condițiilor de igienă din congelatoare, diferențe de gramaj între eticheta aplicată produselor de magazin și realitate, în defavoarea consumatorului și produse al căror preț de la raft nu corespunde cu cel de la casă, tot în defavoarea consumatorului.

„Au fost dispuse, ca atare imediat, măsuri privind retragerea de la comercializare, în vederea distrugerii a produselor afectate, precum și remedierea, în cel mai scurt timp a deficiențelor constatate. În cazul operatorului comercial respectiv, verificările sunt în curs, acesta riscând sancțiuni de până la 100.000 lei, precum și alte măsuri complementare”, a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

De asemenea, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, a dezvăluit, pe Facebook, că au fost descoperite în timpul controalelor zeci de produse care aveau prețuri diferite la raft decât cele pe care clienții trebuiau să le plătească la casă.


„În unele situații, prețul plătit era chiar și dublu față de prețul afișat la raft”, a precizat Sorin Susanu.

3 COMENTARII

  1. De ce va este frica sa mentionati numele magazinului Auchan? Nu sunt singurii care fac ” tampenii”.In scurt timp aceste diferente vor disparea prin introducerea etichetelor electronice de la raft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.