ASU Politehnica a primit un „recrut” nou înaintea deplasării în Gorj. Cosmin...

ASU Politehnica a primit un „recrut” nou înaintea deplasării în Gorj. Cosmin Petruescu: „L-am folosit pe postul de atacant”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica e în proporţie de 99% salvată, dar vrea să obţină un rezultat pozitiv la Târgu Jiu pentru a nu mai avea nicio emoţie pe final de sezon. Astăzi, cu „Băieţii în ghete” s-a pregătit şi boxerul profesionist Flavius Biea, pe care Cosmin Petruescu a spus în glumă că l-ar fi folosit dacă ar fi sigur că Pandurii va fi depunctată.

„E o partidă pe care o aşteptăm cu nerăbdare, sunt două dintre cele mai tinere echipe, exceptând Brăila, care va folosi juniori pe final de sezon, cred că suntem cele mai tinere. Întâlnim o echipă foarte tânără, puternică, cu forţă ofensivă, dar îi adevărat că au şi primit multe goluri. O echipă Pandurii care-şi joacă una dintre şansele pentru evitarea retrogradării, ştim ce ne aşteaptă acolo. Au un teren sintetic, dar şi înaintea jocului cu UTA ne-am antrenat pe sintetic… putem face un joc bun. Sper să obţinem un rezultat pe măsură, să putem spune sâmbătă că ne-am îndeplinit unul dintre obiective: acela de a rămâne in Liga a II-a”, a declarat Cosmin Petruescu. Acesta nu se gândeşte la o clasare superioară celorlaltor timişorene, cu 45 de puncte, ASU Poli e la egalitate cu Ripensia, dar teoretic nu e încă salvată: „Nu cred că-şi au rost comparaţiile între echipele timişorene. Au fost meciurile directe, rezultatele sunt cele care sunt… Ne-am dorit să câştigăm fiecare partidă. Important e la final să fim tot în Liga a II-a”.

Gorjenii sunt ameninţaţi cu scăderea a 9 puncte de către FIFA din cauza datoriilor, pedeapsa aplicabilă până la finele lunii în caz de neplată ar însemna condamnarea echipei la retrogradare. ASU Poli nu va putea miza la Tg. Jiu pe doi titulari: Scutaru şi Alin Marea sunt suspendaţi după cumul de cartonaşe. În schimb, timişorenii l-ar putea folosi în acest meci pe Dalin Munteanu, revenind după o accidentare gravă la mână. „Sunt foarte optimist înaintea acestei partide cu Pandurii, cu siguranţă va fi un meci foarte dificil.


Ne aşteaptă o suprafaţă sintetică, dar dacă stăm să privim în urmă avem două meciuri câştigate pe terenuri sintetice, cu Metaloglobus şi UTA, fără gol primit. Imediat după ce m-am accidentat am crezuz că revin în 4-5 saptamani. Speram să mai prind ultimele zece etape. Dar se pare că accidentarea a fot mult mai rea. Sunt momente mai neplăcute, te simţi singur, nu cred că e un jucător care să-şi doresască să se accidenteze. Sper ca din sezonul viitor să pot să ajut echipa şi să evit astfel de accidentări. Am două plăcuţe, la degetul mic şi inelar, peste şase luni va trebui să le scot. Asta era singur opţiune pentru recuperare şi să pot să joc fotbal”, a spus goakeeperul.

Partida Pandurii – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, la fel ca jocurile ACS Poli – Mioveni (pe „Electrica”), respectiv Ripensia – Daco-Getica (arena „Ciarda Roşie”).

Flavius Biea, „testat” în atac

La antrenamentul alb-violeţilor de dimineaţă şi-a făcut apariţia, echipat corespunzător, şi pugilistul Flavius Biea, care se pregăteşte pentru Gala „Noaptea Spartanilor” 2, organizată chiar de el pe 28 iunie la Timişoara. „Am ales cu preparatorul fizic (n.r. Sorin Sărăndan) să facem un antrenament cu echipa, am mai scăpat de rutină, băieţii au fost super, mi-au spus ce să fac, mă cam încurcam, m-am descurcat bine. Până când a zis să jucăm şi am zis că mai bine ies de pe teren. După zece minute mi-am dat seama că boxul e de mine”, a spus Flavius Biea.

„L-am folosit pe postul de atacant”, a intervenite Petruescu. „Nu mi-a ieşit nimic”, a continuat pugilistul, după care tehnicianul a făcut haz de necaz: „Stai liniştit, că nici nouă nu ne iese la multe partide…”

Biea urmează să efectueze un nou stagiu britanic înaintea galei la Londra şi Manchester, unde se va pregăti şi la sala lui Ricky Hatton. „Sper să prind vârful de formă şi pe 28 la Timişoara să am un meci bun. Din 24 sâmbătă până in 22 iunie, aproximativ o lună voi fi plecat. Am nevoie de puţină schimbare. Cu oricine aş face sparring acolo. Nu prea avem boxeri profesionişti în România. Altfel stau în ring aceştia… Am hotărât să-mi iau destinul în propriile mâini, organizez eu 100% si am şi meciuri bune in gală, sper să se ridice la cel mai inalt nivel, va fi transmisă pe Pro X, ne dă un plus şi o credibilitate mult mai mare”, a precizat Biea.

Bugetul galei e de aproximativ 40.000 de euro iar meciul-vedetă va fi cel dintre Flavius Biea şi Jesus Gurrola. „Sunt la două meciuri de titlul mondial. Unul e cu acest mexican, cred că e mare lucru, nu cred că a mai fost la noi la profesionişti un mexican. Are foarte mare experienţă, a avut meciuri tari, e un test şi pentru mine. Trebuie să trec la următorul nivel. Îmi aleg bine adversarii…”, a conchis Biea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.