Bulevardul Cetății și Calea Stan Vidrighin, slabe șanse să fie modernizate pe...

Bulevardul Cetății și Calea Stan Vidrighin, slabe șanse să fie modernizate pe fonduri europene. Ce speră Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Două proiecte în valoare de milioane de euro depuse de Primăria Timișoara au șanse mici în a mai obține fonduri europene. Este vorba de proiectele care se referă la reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe bulevardul Cetății și pe Calea Stan Vidrighin. Anunțul a fost făcut de Nicolae Robu, care a precizat că cele două proiecte se află pe lista de rezervă.

„Avem pe lista de rezervă B-dul Cetății și str. Stan Vidrighin, dar acestea nu intră în evaluare decât dacă se redistribuie sumele sau dacă prin licitații economisim noi suficient încât să mai poată intra la finanțare și ele.


Noi am depus mult mai multe proiecte și ca valoare decât știam că sunt finanțate prin alocările inițiale de fonduri. Mizăm pe redistribuiri, mizăm pe anumite economii făcute în procedurile de licitație și astfel implicit mizăm că și alte proiecte de pe lista noastră, din mulțimea de proiecte care totalizează 480 de milioane de euro, vor ajunge la finanțare”, a declarat primarul Timișoarei.

Pe de altă parte, edilul-șef a precizat că vineri a semnat contractul de finanțare pentru un proiect în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, care se referă la retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Timișoara „în vederea conformării la normele de protecție a mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană, etapa a doua”.

De asemenea, alte cinci proiecte ale Direcției Tehnice au mari șanse să fie finanțate. Este vorba de cele trei care se referă la achiziția de tramvaie noi, în valoare de 21 de milioane de euro, un proiect privind iluminarea Parcului Botanic și altul referitor la modernizarea Căii Bogdăneștilor. „Cele cinci proiecte sunt trecute de verificări cu bine”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.