„Bătălie” pe Bega între ambarcațiuni realizate din materiale recuperate și reciclabile, la...

„Bătălie” pe Bega între ambarcațiuni realizate din materiale recuperate și reciclabile, la Timișoara. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

concurs ambarcatiuni

Timișorenii sunt așteptați să urmărească o comperiție sportivă neconvențională pe râul Bega, în acest sfârșit de săptămână. Asociația EcoStuff România organizează sâmbătă cea de-a patra ediție a acțiunii „Make it! Race it! Recycle it!”, pentru a sărbători în avans Ziua Internațională a Mediului.

În cadrul competiției, zeci de participanți se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. „Vor fi cel puțin trei ore de lupte crâncene între vikingi, ninja, supereroi, roboți, pompieri, mașini de război și bineînțeles personaje din celebrul Game of Thrones”, au informat organizatorii evenimentului.

În total, în concurs s-au înscris două ONG-uri, o școală și 15 companii, care vor concura pentru cele opt trofee puse în joc de organizatori.


Și anume: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award.

Timișorenii vor putea admira ambarcațiunile sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 9.30, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei Mitropolitane. Startul primei curse se va da la ora 11.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Cel mai inovator design”, „Premiul de Popularitate” și „Premiul special EcoStuff” vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 11.00, va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook Ecostuff Romania sau pe pagina competiției.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

„Make it! Race it! Recycle it! este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viața prietenos cu mediul. Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii/reciclării a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment”, au arătat reprezentanții Asociației EcoStuff România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.