Fortuna Becicherecu Mic, în finala Cupei României! Timişencele au repetat figura şi...

Fortuna Becicherecu Mic, în finala Cupei României! Timişencele au repetat figura şi au învins „U” Olimpia Cluj pentru a doua oară în 2019

0
DISTRIBUIȚI
Foto: AJF Timiş

O nouă surpriză frumoasă făcută în această primăvară de reprezentanta Timişului din elita fotbalului feminin. După ce în luna martie Fortuna Becicherecu Mic a fost prima echipă din ţară care a învins în ultimii patru ani şi jumătate multipla campioană Olimpia Cluj, astăzi elevele lui Florin Pădurean şi Andra Vela au trecut de ardelence în semifinalele Cupei României, scor 2-0!

Larisa Grigore a punctat devreme, realizând o „dublă” în minutele 5 şi 9 pentru gazdele de pe „Comunal”. Fetele de la „U” au acuzat greşelile din apărare şi nu au mai reuşit să revină în joc.


La gazde Cosmina Roşu a debutat în poartă. Timişencele au mai avut ocazii prin „Cici” Lunca şi Bianca Ienovan, dar acestea nu au mai reuşit să o învingă pe portăriţa olandeză a oaspetelor.

Olimpia Cluj va fi şi în acest an campioana României, fiind imposibil de ajuns în play-off, unde vor începe cu 30 de puncte „mini-sezonul”. Fortuna a câştigat şi în prima rundă a acestei faze a Ligii I, acumulând 18 puncte, şi vor juca peste patru zile chiar pe terenul clujencelor în a doua etapă a play-off-ului elitei.

Fortuna Becicherecu Mic: C. Roşu – Haţegan, Bistrian, Codrescu, Heisu – Bianca Ienovan, Sucilă, M. Tomesc, L. Grigore – Al. Lunca, M. Şodîncă. Au mai intrat: Scurtu şi Abrudan.

„Nu că nu mă aşteptam, faptul că au venit foarte multe fete noi în vară, regulamentul schimbat cu două jucătoare U19 în teren, mi-a fost greu să strânge anumite fete, între 15-20, nu poţi face o echipă omogenă. Obiectivul nu era nici să ajung în primele 3 sau să bat Clujul. Ci să creăm un grup unit, omogen şi abia apoi să ne batem la campionat.

A fost un lucru foarte frumos pentru că fetele şi-au dorit şi au muncit la fiecare antrenament, au venit la fiecare antrenament şi-au dorit să devină o echipă, aşa, peste noapte, şi au reuşit acest lucru împreună cu noi antrenorii”, a declarat Florin Pădurean, antrenorul Fortunei.

Finala Cupei României va fi pe 5 iunie, pentru trofeu timişencele de la Becicherecu Mic se vor duel cu Vasas Odorhei, care a trecut cu 4-1 de Heniu Prundu Bârgăului în cealaltă semifinală. Locaţia marii finale nu a fost încă stabilită, fiind mai mult ca sigur pe teren neutru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.