Pe patru benzi spre Sânandrei. Pas important făcut de Consiliul Județean Timiș

Pe patru benzi spre Sânandrei. Pas important făcut de Consiliul Județean Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru șoferi. Consiliul Județean Timiș anunță că a dat în lucru documentația necesară extinderii la patru benzi a drumului județean spre Sânandrei.

„Consiliul județean a contractat, prin licitație, serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean 692, sectorul dintre DN 69 și Sânandrei. Totodată, ținând cont de faptul că investiția presupune o extindere față de limita de proprietate a beneficiarului, prestatorul va elabora și documentațiile privind exproprierea terenurilor, necesare executării lucrărilor”, a informat CJ Timiș.

Instituția a alocat 75 de zile pentru realizarea SF-ului și 100 de zile pentru obținerea terenului, nefiind incluse în calculul duratei termenele aferente avizărilor și emiterilor de hotărâri/decizii de către beneficiar și OCPI.

„Prin documentația dată în lucru, CJ Timiș dorește să știe care sunt cele mai bune opțiuni tehnico-economice posibile pentru realizarea obiectivului de investiții.


Pe lângă modernizarea drumului, se are în vedere refacerea/completarea dispozitivelor de colectare și scurgere a apelor, cât și corelarea soluției proiectate cu PUZ-urile aprobate”, au arătat reprezentanții instituției.

Principalii beneficiari ai investiției vor fi cei aproape 6.000 de locuitori din Sânandrei, la care se adaugă cei care utilizează traseul în scopuri comerciale sau cei în tranzit spre alte localități.

„Creștem capacitatea drumului, viteza de deplasare, cât și siguranța și confortul utilizatorilor. Ne-am asigurat că prin serviciile contractate vom avea o bună parte din documentație finalizată. Mă refer aici și la exproprierea terenurilor pentru cauză de utilitate publică. După ce primim aceste documente, vom putea licita proiectarea și execuția lucrării, în cursul acestui an. Ne-am propus să lărgim toate drumurile județene care fac legătura dintre Timișoara și comunele periurbane. Așa se face că vor intra în lucru și drumurile către Moșnița Nouă și Dumbrăvița”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Nu va ganditi, handicapatilor, la faptul ca cel mai important tronson de drum il reprezinta descarcarea de pe autostrada prin Giarmata – Dumbravita – TM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.