Planuri mari la Timișoara: parcare subterană cu 600 de locuri, pasaje pe...

Planuri mari la Timișoara: parcare subterană cu 600 de locuri, pasaje pe sub calea ferată și stație de metrou de suprafață în zona Spitalului Municipal FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește zona în care se află Spitalul Municipal Timișoara. Vă reamintim că reprezentanții municipalității intenționează să extindă spitalul, dar și să realizeze o parcare subterană, sub Parcul Botanic.
Documentația privind Planul Urbanistic Zonal „Extindere și modernizare Spital Clinic Municipal de Urgență Timișoara și parcare subterană” pe str. Gheorghe Dima, nr. 5, a fost postată pe site-ul primăriei, putând fi consultată de cei interesați. Iar planurile municipalității sunt mărețe.

Din documentație aflăm că se propune realizarea unui drum de acces între str. Gheorghe Lazăr și Parcul Botanic, cu două pietonale adiacente. De asemenea, se are în vederea realizarea mai multor construcții și amenajări în adiacența taluzurilor căii ferate, având fronturi la str. Pictor Ion Zaicu, la fostul Liceu Mincu și Parcul Botanic. Astfel, se dorește realizarea a două pasaje pe sub calea ferată, din care unul pentru mașini și pietoni și unul doar pentru pietoni și bicicliști. Totodată, ar urma să fie realizată o stație de metrou de suprafață, „accesibilă cu scări și ascensoare, cu unul sau două peroane, în vederea creșterii nivelului de mobilitate urbană în zonă”.

De asemenea, se dorește realizarea unui heliport pe una dintre clădirile care va fi construită în zonă, care va avea șapte etaje.

În ceea ce privește parcarea subterană, aceasta va avea 598 de locuri și va fi pe două niveluri. „Mai mult, subzona 2 include și pasajul subteran cu două puncte terminale, fiecare din ele cu scară fixă, două scări rulante și copertină la accesele în tunelul care subtraversează str. Gh.Dima și realizează legătura între nivelul de parcare și spital subsol 1 și apoi prin tunel spre pietonalul Mărășești sau la pietonalul de acces în Parcul Botanic sau în piațeta spitalului cu direcționare spre Bastion”, scrie în documentație.

Persoanele interesate pot trimite observaţii în scris la Serviciul Centrul de Consiliere Cetăţeni (cam.


12) a Primăriei Municipiului Timişoara, Bd. C.D. Loga nr. 1, sau pe adresa de e-mail dezvoltareurbana@primariatm.ro, până la data 09.06.2019. Consultarea documentaţiei poate fi făcută la sediul administraţiei publice, Directia Urbanism – Biroul Avizare Conformităţi PUG/PUD/PUZ, et. II, cam. 213, în perioada 16.05.2019 – 09.06.2019, orele 8,30 – 10,30 (marti, miercuri, joi); şi 14-16 (marţi – joi). Întâlnirea cu proiectantul va avea loc la sediul Primariei Municipiului Timisoara – Directia Urbanism – cam. 213, în data de 28.05.2019, intre orele 14,00 – 15,00.

Documentația completă poate fi consultată AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.