Picaj confirmat: Timişoara Saracens, detronată în SuperLigă după ce a pierdut semifinala...

Picaj confirmat: Timişoara Saracens, detronată în SuperLigă după ce a pierdut semifinala cu Baia Mare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens a resimţit pierderile suferite pe toate planurile în ultimul an. Echipa bănăţeană a ratat şi obiectivul din campionat după eşecul suferit acasă cu rivala Ştiinţa Baia Mare, scor 30-35, în semifinale.

Timişorenii au avut primii iniţiativa, concretizată cu un 6-0 în urma „penalităţilor” transformate de Samoa. Dar până la pauză tabela a fost răturnată de „zimbrii”. Oaspeţii au reuşit trei eseuri prin Apostol, Taliauli şi Dănilă. Toate au fost transformate de Manole. La 6-21 acelaşi Samoa a culcat balonul pentru prima dată în terenul de ţintă băimărean pentru gazde, tot el a transformat şi „sarazinii” erau încă „în cărţi” printr-un 13-21 la pauză.

La reluare Zaharia a reuşit un nou eseu, Samoa a concrezitat cu alte două puncte, care au strâns scorul la 20-21. A urmat însă „dubla” lui Apostol, transformările exacte ale lui Manole şi obiectivul s-a îndepărtat din nou de „lei”. Samoa a mai reuşit o lovitură de pedeapsă între aceste două eseuri maramureşene iar un eseu al lui Popârlan, pe centru, cu alte două puncte în contul lui Samoa au făcut ca finalul să fie palpitant.

La 30-35 bănăţenii s-au avântat spre buturile adverse, dar la ultimul atac Lazăr a fost scos în margine şi s-a fluierat încheierea. Baia Mare va avansa în marea finală de la Bârlad, acolo unde vor fi şi timişorenii dar doar pentru bronzul pe care şi-l va disputa cu pierzătoarea dintre CSM şi Steaua.

Timisoara Saracens: Taupaki, Capatana (cpt), Pungea, Poparlan, Muresan, Morrison, Rus, Sabau, Rupanu, Rupanu, Rose, Shennan, Manumua, Popa, Zaharia, Samoa. Rezerve: Rădoi, Boshoff, Halalilo, Iftimiciuc, Neculau, Moala, Umaga, Lazăr. Antrenor: Sosene Anesi.

„Sunt foarte dezamăgit, Baia Mare a jucat bine şi a profitat de erori. I-am lăsat să înscrie patru eseuri uşor. Şi-au făcut mai bine temele ca noi… Nu avem ce reproşa arbitrului, a luat decizii corecte. Noi am pierdut din start pentru că am cedat uşor patru eseuri. Aceleaşi greşeli le-am făcut şi în ultimul joc. Aveam nevoie de un eseu pe final şi nu l-am obţinut. A fost un an greu. Am ratat Cupa, calificarea şi acum acest obiectiv… Nu vrem să renunţăm, vrem să fim mai puternici weekendul viitor şi să luăm locul 3”, a declarat Sosene Anesi, „principalul” „sarazinilor”.

„Timişoara e o echipă mare, pentru care avem respect mult… au o grămadă mare. Am plănuit să plimbăm mingea, jucătorii au respectat planul. Sunt foarte mulţumit de acest lucru.


…cred că i-am şi surprins. Eu cred că Timişoara, CSM şi Steaua sunt la acelaşi nivel, e important să recuperăm jucătorii, sunt mulţi accidentaţi sau obosiţi”, a precizat Mario Canale, tehnicianul argentinian al „zimbrilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.