Un nou proiect muzical fabricat în Timișoara. Fragmental a lansat primul single...

Un nou proiect muzical fabricat în Timișoara. Fragmental a lansat primul single VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni au parte de un nou proiect muzical care poartă numele de Fragmental, primul single „Journey“ fiind lansat în data de 13 mai.

Fragmetal a fost pornit de Cătălin Buda în 2017 ca un proiect solo cu un sound cinematic și influențe de nu-jazz și downtempo. Un an mai tarziu i s-a alăturat Alex Popescu (chitară) și apoi Tina (voce), Alex „Fram” Brânda (bas) și Sergiu Cătană (tobe). Odată cu cooptarea Tinei în proiect, soundul proiectului s-a diversificat cu influențe de neo-soul și acid-jazz. Primul videoclip al proiectului a fost realizat de Cătălin Buda.

„La începutul toamnei anului trecut am primit un mesaj  de la Cătălin, prin care-mi propunea o colaborare pentru câteva dintre piesele pe care le-a compus. Și m-a făcut curioasă pentru că descrierea suna minunat, apropiat de ceea ce îmi doream de ceva vreme: provocarea unui BPM mai lent și a unui sound puțin diferit față de ceea ce experimentasem deja. Pentru că muzica este pentru mine ca un câmp cu flori prin care, atunci când îl străbat, întâlnesc o multitudine de flori și fiecare dintre ele are ceva specific, o culoare, o textură sau un parfum care îmi face simțurile să tresară și nu vreau să mă opresc să admir o singură floare, vreau să rămân cu amitirea unui buchet întreg. Am simțit nevoia să experimentez în muzică de-a lungul anilor și n-aveam de gînd să refuz fără să ascult măcar o piesă. I-am făcut o vizită lui Cătălin în studio și după ce a trecut primul minut dintr-una din piese, eram deja în al nouălea cer și știam că proiectul acesta urma să existe cu mine la voce. L-am contactat pe Segiu, cu care am mai cântat împreună de mai multe ori, în concertele cu Brigada Artistică Urbană (BAU) și la diverse jam session-uri, știind că era exact ceea ce trupa avea nevoie. Au urmat o serie de repetiții și întâlniri care ne-au apropiat, atât profesional cât și personal, iar proiectul a început să prindă contur. Am fost deja întrebați cu toții cum sună piesele, pe ce gen ne-am axat, etc. Mi-a fost greu să răspund unei astfel de întrebări, să încadrez totul într-un singur gen, dar cei care-mi cunosc glasul și stilul compozițional probabil au o idee deja. Aș descrie totul ca fiind o combinație foarte reușită a mai multor arome: soul, nu-jazz și trip-hop”, spune Tina.

Tina a păşit în lumea drum’n’bass odată cu desfăşurarea concursului „Se caută o Voce” din 2004, organizat de AnonimTM și dj SUV (Reprazent, Full Cycle), devenind astfel vocea inconfundabilă a AnonimTM.


Împreună cu dj Dudu formează un duo unic în România, participând la foarte multe festivaluri şi party-uri de muzică electronică din ţară şi din alte ţări europene. Anterior, activitatea muzicală a Tinei s-a desfăşurat pe acordurile genului alternative alături de trupa Oranj, alături de care devine cunoscută pe scenele de profil. Tot în 2004 Tina începe să cânte cu B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), o formulă în care se creează muzică live improvizată de dans şi care depăşeşte graniţele ţării, susţinând concerte în Ungaria, Austria şi Germania.

Prima înfățișare a noului proiect în fața publicului va avea loc în data de 1 iunie, la D’arc pe mal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.