Arta ca profesor, un proiect inedit la Timișoara. Cum te poți înscrie

Arta ca profesor, un proiect inedit la Timișoara. Cum te poți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Prin proiectul „Artistheteacher”, Fundaţia Calina doreşte să aducă arta mai aproape de tinerii din centrele universitare şi să încurajeze procesul creativ şi critic prin o serie de întâlniri, workshop-uri sau discuţii moderate de artişti, curatori, istorici şi critici de artă şi din străinătate.

În data de 4 iulie, începând cu ora 11.00, la Kunsthalle Bega va avea loc „Shadowear Workshop”, un performance cu o durată de 3-4 ore care prezintă o metodă de design vestimentar pornind de la o umbră. Atenţia designerului nu mai este concentrată pe tridimensionalitatea corpului, ci pe suprafaţa plată a unei umbre, demonstrând posibilitatea de a crea obiecte de vestimentaţie pornind de la aceasta. Deşi o colecţie de haine este lansată de obicei pe un podium, Shadowear va fi prezentată publicului în 6 iulie, de la ora 17.00, sub forma unui performance, care va avea loc tot la Kunsthalle Bega, cu ajutorul dansatorului Lee Mun Wai şi a muzicianului Bani Haykal, ambii din Singapore. Pe durata acestuia, volumetria iluzorie a hainelor dictează mişcările dansatorului, corpul devine esenţial în reinterpretarea unor gesturi şi atitudini, arhetipale sau noi iar sunetele sunt generate şi procesate printr-un algoritm digital, reprezentări sonore distorsionate, similare umbrelor.

Shadowear este o nouă metodă de design şi producţie de modă cu un concept şi design aparţinând designerului Dinu Bodiciu, care trăieşte şi lucrează în Singapore.


Creaţiile lui au fost purtate de celebrităţi precum Lady Gaga şi au făcut parte din costumele folosite în producţia Hunger Games 3&4. El utilizează umbra unui corp în locul corpului în sine şi prin această metodă, Dinu Bodiciu a recreat aceleaşi haine purtate în momentul în care a fost fotografiată umbra. Din dorinţa de a realiza o textură cât mai apropiată de cea a suprafeţelor pe care umbrele au fost proiectate, au fost folosite o serie de materiale, printre care organza, plută, Tyvek, stofă, neopren sau raffia.

Shadowear este o colecţie care nu doreşte să ofere produse de consum, ci încearcă o abordare a procesului de design care provoacă imaginaţia şi gândirea mai mult decât dorinţa de a avea o nouă piesă de îmbrăcăminte şi şansa de a circula sub forma unor idei.

Curatorul şi editorul evenimentului este Anca Rujoiu, care locuieşte şi lucrează atât la Singapore cât şi la Timişoara, fiind şi unul din curatorii bienalei de artă contemporană Art Encounters 2019.

Cei care doresc să se înscrie la acest workshop sunt rugaţi să trimită un e-mail cu o scurtă biograsfie la adresa calina@calina.ro, până în data de 2 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.