Cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara

0
DISTRIBUIȚI

ploi

Aproape toata țara este sub cod galben de poli torenațiale și vijelii, până duminică seara, la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 22.00.

Tot până duminică, la ora 22.00 este valabilă și o informare privind disconfortul termic, din cauza vremii călduroase, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice.

Potrivit meteorologilor, la orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

De asemenea, îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni.


Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.