Johnny Bota lansează o carte cu întâmplări hazlii din viața muzicienilor timișoreni...

Johnny Bota lansează o carte cu întâmplări hazlii din viața muzicienilor timișoreni și nu numai

0
DISTRIBUIȚI

Vineri 21 iunie, de la ora 17.30 în foaierul Filarmonicii Banatul va avea loc lansarea cărții „Nostimade Muzicale“, de Johnny Bota.

„Este o culegere de întâmplări hazlii din viața muzicienilor, pe care am compartimentat-o în trei părți: prima este din viața jazzmanilor, cea de-a doua din lumea simfonică și cea de-a treia din restaurante și localuri… rock. Întâmplări hazlii înseamnă snoave, chestii reale, care s-au întâmplat și sunt datorate unor gafe sau a unor comportamente ciudate sau a unor replici interesante, un fel de anecdote cum ar veni. Cu elemente reale, pe care le-am cules de la diferiți colegi sau amici ai muzicienilor, pornind de la Mircea Baniciu, Paul Weiner, Puba Hromadka, Iris și alții. Cartea este ilustrată cu caricaturi, pe care le-am făcut personal“, ne-a declarat Johnny Bota.

Ionel „Johnny“ Bota este liderul trupei Bega Blues Band și s-a născut în 31 ianuarie 1956 în Timişoara.


Artistul a debutat în anul 1977, ca basist al trupei Experimental Quintet 2, cu care a obţinut Marele Premiu al Festivalului Arhitecturii din Bucureşti. Johnny Bota a fost membru fondator al grupului Crepuscul (1983), alături de ghitaristul canadian Dan Ionescu şi, de asemenea, al grupului Nuevo Tango Quintet (2010). Absolvent al secţiei de vioară de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Johnny Bota a devenit, în 2008, Doctor în Muzică al aceleiaşi facultăţi. Johnny Bota este membru fondator, alături de Béla Kamocsa, al formaţiei Bega Blues Band, cu care a lansat, în 1993, primul CD românesc de blues-jazz, Blues de Timişoara.

„Am ales să scriu această carte de întâmplări hazlii fiindcă există o memorie afectivă, nu numai cea estetică procurată de evenimentul muzical propriu-zis. Este o lume de după culise în care protagoniștii reacționează într-un fel neobișnuit și prin aceasta te apropii cumva de ei. E vorba întâi de persoană, apoi de personalitate și în sfârșit de personaj. Am ales persoane cunoscute. Cartea are 138 de pagini și a apărut la editura Eurostampa“, a mai adăugat Johnny Bota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.