O nouă ediție a Festivalului Etniilor, la Muzeul Banatului din Timișoara, cu...

O nouă ediție a Festivalului Etniilor, la Muzeul Banatului din Timișoara, cu intrarea liberă

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XIX-a ediţie a celui mai pitoresc festival al tradiţiilor, Festivalul Etniilor, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi de Muzeul Satului Bănăţean, se va desfăşura duminică, 2 iunie, de la ora 14.00, în incinta muzeului în aer liber.

Vor fi reprezentate numeroasele etnii care, alături de români, trăiesc în Banatul multicultural – sârbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, romi, evrei, ucraineni, cehi şi aromâni – care îşi vor prezenta obiceiurile, muzica şi dansurile specifice, frumuseţea costumelor populare şi vor susţine pe scena din incinta muzeului un spectacol folcloric care va începe la ora 16.00.

Naşul ediţiei din acest an este etnia romă iar invitat special la Timişoara, Damian and Brothers, proiect al artistului Damian Drăgici care a semnat orchestraţia, şi care va încheia spectacolul.


Acesta este cunoscut pentru colaborările sale cu Andra, Smiley, Feli, Delia sau Irina Rimes.

Festivalul Etniilor se desfăşoară aidoma unei rugi bănăţene, al cărei început este dat de naş, dup[ care, la fiecare casă tradiţională din muzeu se vor încinge dansuri ale etniei pe care o reprezintă, pe lângă dansurile şi cântecele specifice naşului.

Intrarea la festival este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.