Patru useriști vor să fie contracandidații lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara

Patru useriști vor să fie contracandidații lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

S-a terminat perioada de înscrieri în cadrul competiției interne pe care USR o organizează cu scopul desemnării unui candidat care să se lupte cu Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara.

USR Timiș a anunțat că ieri a început oficial campania internă, iar în data de 20 iulie va fi făcută publică propunerea USR pentru Primăria Timișoara. În total, în competiție s-au înscris patru persoane care, potrivit celor de la USR, „au fost, într-un fel sau altul, piese centrale în misiunea noastră de a face politică altfel, adică cu onoare, coloană vertebrală și principii solide”. Este vorba de Dominic Samuel Fritz, Aida Szilagyi, Alexandr Cadâr și Nicu Fălcoi.

„Am crescut într-o familie germană cu 8 copii, am studiat științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia. De 10 ani lucrez în domeniul cooperării internaționale, diplomației și administrației publice. Din 2016 sunt șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler. În acest rol am fost responsabil pentru planificarea strategică a activităților diplomatice și politice ale fostului președinte, conducerea echipei sale, comunicarea politică și colaborarea cu diverse instituții naționale și internaționale. Legătura mea cu Timișoara s-a creat în 2003, când am venit să lucrez ca voluntar timp de un an la o casă de copii în cartierul Freidorf. Combinând dragostea mea pentru Timișoara cu pasiunea pentru muzică, am fondat «Timișoara Gospel Project» și Asociația Culturală TGP, al cărei președinte sunt din 2012. Viziunea mea este aceea a unui oraș verde, creativ și european, în care administrația locală împreună cu cetățenii implicați găsește răspunsuri inovatoare la provocările secolului 21”, este mesajul lui Dominic Samuel Fritz, făcut public de cei de la USR Timiș.

De asemenea, Aida Szilagyi a precizat că „sunt cetățean al Timișoarei din anul 1982, iar din această perspectivă asist cu tristețe și indignare la degradarea continuă a unui oraș care are toate condițiile să prospere. Orașul nu ține pasul cu dezvoltarea economică, însemnând că administrația nu a evoluat în același ritm și semn că avem nevoie de o viziune nouă și de oameni mai competenți.


Am absolvit Facultatea de Chimie a Institutului Politehnic Traian Vuia din Timișoara, cu un master echivalent în chimia compușilor macromoleculari. După un parcurs de șase ani în industria polimerilor, am ales să urmez o carieră în domeniul sustenabilității. M-am întâlnit cu eco-eficiența în anul 2005 în cadrul Proiectului Eco Profit iar în anul 2010, am fondat Asociația CNPCD, o organizație fanion care promovează eco-eficiența în industrie și tranziția către o economie verde”.

Totodată, Alexandru Cadâr are 42 de ani și se prezintă ca fiind „tată, agricultor, manager, absolvent de Politehnică, Timișoara. Lucrez în management de mulți ani, cu o experiență reală în acest domeniu mai ales în management de proiecte complexe internaționale, cu rezultate foarte bune pe proiectele unde am activat. Sunt membru fondator al filialei locale USR Timișoara, de-a lungul timpului am fost membru de Birou Local și președinte de filială. Implicarea mea în politică a venit ca un răspuns firesc la lipsa unei alternative credibile din partea clasei politice actuale. Avem nevoie de altceva decât a fost până acum și sunt convins că noi suntem acest altceva. Este o responsabilitate uriașă, o responsabilitate care ne obligă, indiferent de opțiunile noastre personale, să oferim cel mai bun candidat pentru postul de primar al Timișoarei. Datorită pregătirii mele profesionale și a experienței acumulate, la care se adaugă abilitățile mele personale de a construi și dezvolta echipe performante indiferent de circumstanțe, din multe puncte de vedere sunt cel mai potrivit candidat și iată-mă aici, înscris în această competiție internă. Candidez pentru că mă caracterizează eficiența, pentru că obțin rezultate, pentru că între a avea neapărat dreptate și a avea succes, eu aleg întotdeauna succesul”.

De asemenea, senatorul Nicu Fălcoi este inginer și spune că timp de 20 de ani a fost pilot de avioane supersonice. „Coordonez oameni de la 18 ani și construiesc idei, companii și echipe tot de pe-atunci. De doi ani de zile învăț să fiu politician sau mai bine spus un bun diplomat. De 29 de ani învăț să fiu soț și de 28 să fiu tată. Am trăit în afară și am văzut realități care par a fi povești, dar aici este și a rămas acasă. Nu mă definesc poveștile, ci acțiunile, nu mă definește poate întotdeauna candoarea, dar al naibii dacă nu am avut întotdeauna curaj. Curaj să fiu mai mult, să ofer mai mult, să fac mai mult. Așa că vă îndemn la curaj, la curajul de a reda Timișoara oamenilor”, spune Nicu Fălcoi.

Câștigătorul va fi desemnat prin votul tuturor membrilor filialei USR Timișoara și va fi anunțat public în data de 20 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.