Protecția Consumatorului a amendat Primăria Timișoara pentru Timpark

Protecția Consumatorului a amendat Primăria Timișoara pentru Timpark

1
DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, filiala Timiș, a amendat Primăria Timișoara pentru nereguli constatate la sistemul Timpark. Unul dintre principalale motive pentru care administrația a fost sancționată este faptul că parcarea se poate plăti doar prin SMS sau prin achiziționarea de abonamente, nu și cu bani gheață, automate sau tichete, conform debanat.ro, care notează și faptul că Primăria Constanța a pierdut în trecut un proces pentru același motiv.

„Noi am încheiat proces-verbal și i-am obligat pe cei de la Primăria Timișoara să refacă tot ceea ce înseamnă panouri informative, unde nu se găseau anumite informații obligatorii. I-am obligat ca moneda să fie în lei, nu în euro, și să dea posibilitatea consumatorilor de a plăti și în variantă clasică, tradițională, cu bani cash.


Municipalitatea a considerat că nu e oportun să-i respecte și pe acei oameni care vor să plătească sub această formă și au contestat această decizie în instanță. Mă bucur să văd că o altă instanță din altă zonă a țării îmi dă dreptate prinr-o decizie similară, unde obligă primăria din Constanța să dea posibilitatea consumatoirlor să plătească cu bani cash, să nu fie condiționați de un telefon mobi”, a declarat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timiș, pentru sursa citată.

Acesta a menționat că Primăria Timișoara are la dispoziție trei luni pentru a remedia problemele semnalate. „Ei mi-au motivat că nu este o chestiune pe care o pot rezolva de pe o zi pe alta. Măsura trebuie să se aplice. Amenda a fost dată pentru informare incorectă și pentru faptul că acest regulament de parcare îngrădește posibilitatea unor consumatori la acest serviciu”, a mai spus Susanu pentru debanat.ro.

Relația dintre administrația locală și OPC Timiș este una tensionată după ce noul comisar șef al instituției l-a criticat pe primarul Robu pentru modul în care a organizat acțiunea „Ghilotina”.

1 COMENTARIU

  1. Este corectă decizia luată de cei de la Protecția Consumatorului. Dacă ți s-a descarcat telefonul, ce faci? Imediat, că un ghinion nu vine singur, apar și moftangii cu camera video! Ori pleci, ori cum plătești parcarea? Știm că Robu se dă mare IT-ist, că predă la facultă, dar să îl văd cum plătește parcarea fără telefon? ȘI DA, noi plebea luăm salariul în lei. Trebuie să fiu la curent cu cursul Euro să știu cât mă costă în LEI? Poate am cartela la telefon și poate nu am destul credit. Amendați-i zilnic pe cei de la Primărie pentru proastele servicii. Avem noi grijă de Robu la alegerile locale, ca să plece definitiv din fruntea Urbei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.