REMIX ID, proiectul care aduce în prim plan poveștile etnicilor din Banat,...

REMIX ID, proiectul care aduce în prim plan poveștile etnicilor din Banat, iese în stradă

0
DISTRIBUIȚI

REMIX ID participă la Festivalul Artelor Timișorene cu o serie de activități artistice și educative pentru public. Show-uri de muzică techno, spectacole cu lasere, ateliere de spus povești, teatru interactiv, desen și creștere de plante,sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de echipa proiectului pentru eveniment. Proiectul este un produs 100% local, care și-a propus ca până în anul 2021 să documenteze toate etniile din Banat, pentru a le readuce în atenția timișorenilor într-un mod contemporan, prin intervențiile inovative ale unor artiști din domeniul muzical și vizual, totul în prim-planul instalației HEXAGON VERDE CU MEMORIE VIE, realizată de Diana Luce – design verde, Dana Moica – expoziție fotografie, Alex Halka – broderie digitală.

De la profunzimea graiului, de la simbolurile ancestrale sculptate cu însuflețire de meșteșugari în miezul lemnului, de la primul cântec de leagăn, de la veșnicia satului la fragmentarea sunetului, la perenitatea imaginii virtuale, la pulsațiile frenetice și disparate, la vortexul urban care mixează cu rapiditate oameni, mașini, sunete, lumini, ansambluri arhitecturale masive, pentru a nu lăsa nimic din ce a fost azi pentru ziua următoare. REMIX ID este un demers integrativ de susținere a dialogului intercultural într-o manieră creativă care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, și își propune să creeze un mozaic artistic de muzică și imagine în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban timișorean. Timișorenii au avut ocazia să o cunoască pe Frau Emma din Gottlob, așa cum se prezintă ea, cu poveștile tinereții, cu valsurile și romanțele care i-au înfiorat inima de domnișoară, prin intermediul unor mărturii video realizate de Mihai Pinti, care i-a adus n prim plan și pe Ioan Fodor din Recaș sau pe doamna Barta, mare maestră în cusut costume tradiționale șvăbești.

Proiectul a inclus evenimente ca Snoave din Banat (coordonator Cristian Vicol), Leacuri băbești pentru fețe boierești (coordonator Diana Luce) , Minecraft ca pe vremuri (coordonator Mariana Jivanov), Sânziana și Pepelea – atelier de teatru de azi pe mâine, pardon pe pâine (coordonator Olga Torok).


Astăzi duminică 9 iunie de la ora între orele 17 și 20 va avea loc „Clacă creativă și socială- Sânziana și Pepelea – atelier de teatru de azi pe mâine, pardon pe pâine (coordonator Olga Torok)“, iar de la ora 21 Show REMIX ID – DJ Halka, lasere și muzică electronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.