Scandal la Primăria Timișoara după ce administrația Robu încearcă să saboteze controlul...

Scandal la Primăria Timișoara după ce administrația Robu încearcă să saboteze controlul Curții Conturi. Ce riscă municipalitatea

0
DISTRIBUIȚI

Scandal de proporții la Primăria Timișoara, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce conducerea Curții de Conturi Timiș a cerut o întâlnire de urgență cu primarul Nicolae Robu și directorii din subordine. Surse din cadrul municipalității au declarat că întâlnirea de vineri a fost convocată după ce activitatea auditorilor care sunt în control la Primăria Timișoara a fost sabotată constant de Rodica Aurelian, cea care conduce Serviciul resurse umane. Aceasta a refuzat în repetate rânduri să pună la dispoziția echipei de control documentele solicitate, dosarele mai multor concursuri pentru ocuparea unor posturi în zona medicală administrată de municipalitate.


Rodica Aurelian este una dintre protejatele primarului Nicilae Robu, acesta luându-i de fiecare dată apărarea în toate scandalurile în care aceasta a fost implicată de-a lungul timpului.

Florin Popovici, șeful Curții de Conturi Timiș, a avertizat că nu se poate ca activitatea auditorilor să fie cenzurată de Rodica Aurelian care găsește tot felul de pretexte să nu predea documentele pentru verificare, invocând că nu este în instituție și că revine, după care nu mai apare până la sfârșitul orelor de program, au declarat aceleași surse. Rodica Aurelian a susținut că sunt foarte multe copii de făcut, deși auditorii au cerut documentele în original pentru verificări. Nu este prima dată când Rodica Aurelian încearcă să blocheze activitatea celor de la Curtea de Conturi, astfel de situații de șicanare înregistrându-se și în anii anteriori.

Florin Popovici a amenințat că dacă nu se va reglementa situația și nu se vor pune actele la dispoziție, echipa de control a Curții de Conturi Timiș va fi retrasă, se va face plângere penală și se va lua măsura blocării conturilor Primăriei Timișoara până la remedierea situației. Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Curții de Conturi Timiș a refuzat să comenteze informațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.