Cu doi ani înainte de anul în care Timișoara va fi Capitală...

Cu doi ani înainte de anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, primăria a redus la aproape jumătate bugetul alocat proiectelor culturale și de tineret

0
DISTRIBUIȚI

După ce a redus alocarea financiară pentru organizarea Festivalului Teszt, Primăria Timișoara continuă să taie din banii pentru cultură. Astfel, recent, pe site-ul instituției a fost făcut public Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul propriu al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara pentru activități nonprofit, pentru domeniile cultură și tineret, pentru anul 2019.

Dacă anul trecut municipalitatea a alocat 3,5 milioane de lei pentru susținerea acestor proiecte, în acest an este dispusă să ofere doar 1,8 milioane de lei. Este vorba de 1,5 milioane de lei pentru proiectele culturale, iar restul pentru cele de tineret.

„Procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă a proiectelor din domeniile de mai sus, având în vedere că în anii anteriori au fost proiecte care s-au desfăşurat în prima parte a anului şi nu au putut fi finanţate şi pentru a accelera procedura de obţinere a finanţărilor neramburasbile, este conform art.20 alin 2 din Legea nr.


350/2005 şi a Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit culturale şi de tineret de interes local conform HCL 40-29.07.2016. Sursa de finanţare a contractului: bugetul local al municipiului Timişoara. Nicio finanţare nerambursabilă nu poate depăşi 70% din bugetul total al proiectului. Finanţările nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie de minimum 30% din valoarea totală a proiectului din partea beneficiarului din care minimum de 10% trebuie să reprezinte contribuţia proprie a beneficiarului, diferenţa de 20% putând fi acoperită din alte surse atrase”, scrie în anunțul de participare.

Data limită de depunere a propunerilor este 08 iulie, ora 14.00. Proiectele se depun într-un exemplar la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, str. Miron Costin, nr. 2 şi vor avea menţiunea pe plic „pentru Comisia de Cultură” sau „pentru Comisia de Tineret” şi un exemplar în format electronic pe CD/DVD/stick.

Evaluarea şi selecţia proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de cultură şi Comisia de tineret, constituite prin dispoziţia primarului Timişoarei, în perioada 09 iulie – 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.