Dragan Petricevic, la a treia „descălecare” pe banca „leilor”. SCM Timişoara anunţă...

Dragan Petricevic, la a treia „descălecare” pe banca „leilor”. SCM Timişoara anunţă rezolvarea problemelor până la 1 iulie

1
DISTRIBUIȚI

Păsuită in cele din urmă până la 1 iulie in cazul datoriilor către foştii jucători, echipa de baschet a SCM-ului a inceput să-şi facă planurile pentru noul sezon. Noul tehnician al „leilor” pentru ediţia 2019-20 a fost anunţat oficial azi. Dragan Petricevic a revenit pe Bega, pentru a treia oară, după ce primele două mandate au fost incheiate cu câte un trofeu in vitrina clubului.

„Situaţia clubului incepe să se stabilizeze, până la 1 iulie sper să le inchidem şi să inscriem echipa pentru a avea continuitate in noul sezon. Nu e nicio noutate pentru că am lucrat mulţi ani in trecut, e o bucurie să reluăm această colaborare. Eu l-am dorit şi sezonul trecut, au fost mici detalii…”, a spus Ilie Triţoiu, managerul secţiei de baschet a SCM-ului.

Dragan Petricevic a semnat pe trei ani de zile. Primul sezon nu se anunţă unul foarte uşor, in ceea ce priveşte drămuirea bugetului. Directorul clubului, Radu Ţoancă, a declarat pentru Pressalert că formaţia de baschet va resimţi lipsa a 100.000 de euro, direcţionaţi spre stingerea datoriilor.

„E oraşul in care oficial şi cu actele locuiesc. Am devenit intre timp cetăţean român cu adresă in Timişoara. Cu siguranţă nu o să trăim din amintiri… Mai-nainte ne uităm la afişul din 2010, nu o să trăim nici cu aminitiri de atunci. Ne aşteaptă un sezon dificil, fiecare a fost mai greu. Va trebui să ne pregătim foarte bine pentru ce avem de făcut… Am semnat pe trei ani de zile cu aceleaşi obiective pe care le avem mereu. Trebuie să fim foarte obiectivi, e sport şi mereu trebuie să fie un invingător şi o echipă invinsă, nu e un clişeu… Cu cât mai mulţi inţeleg cu atât mai puţin o să ne creăm şi singuri stresul din jurul nostru. Nu trebuie să scriem pe hârtie dorinţa de a fi pe un loc cât mai sus. Am semnat pe doi ani şi jumătate pentru că am inceput la Sporting Alexandria. Nu mi-a fost uşor să reziliez in Tunisia din punct de vedere uman, atmosferă… Şi la Etoile du Sahel a fost extraordinar, echipă cu care am câştigat Liga Campionilor… când simţi că eşti iubit de oamenii cu care lucrezi, asta am simţit acolo, asta nu se poate măsura in bani. Dacă nu era vorba de Timişoara nu ştiu dacă… au mai fost ceva oferte, dar nu ceva foarte concret”, a explicat Dragan Petricevic.

Precedentul mandat al lui Petricevic la alb-violeţi s-a incheiat cu părăsirea clubului intr-o altă perioadă cu neajunsuri financiare. „Sunt zeci de antrenori interesaţi, Serbia e aproape, e interes pentru prima ligă.


Adevărul e că am vrut să mă intorc acasă, soţia mea este in Timişoara. Acum s-au indeplinit nişte condiţii prin care putem lucra foarte bine impreună. Cele mai necesare… Eu sunt cea mai expusă persoană. De la susţinători până la contestatari se vor trezi toţi. Omul cum inaintează in vârstă devine mai filosof… Eu am hotărât să nu lase nimic să intre in mine ce mă poate scufunda in jos… Şi dacă situaţia era perfectă, un buget mai mare, nu de un an puţin mai dificl. Mă bucur că problemele se rezolvă, că Timişoara continuă. Ilie şi cu mine in toată această perioadă am schimbat mesaje…”, a mai spus tehnicianul.

Petricevic a anunţat că va continua cu stafful actual. Cristian Bota, fostul „principal”-interimar, va rămâne „secund” iar Nenad Markovic se va ocupa in continate de scouting.

Vor să păstreze o mare parte din lot

„Leii” nu au in acest moment niciun jucător senior, dar au demarat negocieri cu cei doriţi dintre cei care au activat in ediţia trecută la SCM. „Vrem să păstrăm o mare parte din jucătorii din sezonul trecut… Problemele financiare chiar dacă le vom rezolva ne vor restrânge puţin bugetul, ne-am gândit la jucătorii care ne-au ajutat mult in sezonul trecut. Dragoş Diculescu e prima opţiune, U23, găsim rar de jucători care să fie sub această regulă. Apoi Pesakovic, Komatina, Brown şi Cătălin Baciu, cei cinci sunt cei pe care-i vizăm in prima fază. Lângă ei sunt o serie de jucători tineri şi români pe care vrem să-i aducem. Poziţia 1 şi 5 sunt vacante, un jucător de poziţia 4, nu pot să-i dau numele pentru că nu a semnat incă… Sper să finalizăm negocierile in această săptămână”, a adăugat Ilie Triţoi.

„E problema noastră cum o rezolvăm”

Dacă Radu Ţoancă a vorbit deja de plata datoriilor atât din bani publici, cât şi din surse private, Triţoiu a răspuns azi că sigur se va rezolva problema datoriilor la 1 iulie, dar fără alte detalii. „E problema noastră cum o rezolvăm până la 1 iulie… o să fim in regulă, e treaba noastră cum plătim. Chiar mâine o să am o intâlnire cu Sabin Gherdan (reprezentantul jucătorilor), relaţia e acum corectă, vorbim aceeaşi liberă, am găsit inţelegere la el cu termenul…”, a conchis Triţoiu. SCM va avea şi două echipe de juniori inscrise in turneele obligatorii pentru a avea seniorii inscrişi la cel mai inalt nivel.

Echipa se va reuni pe 15 august, perioadă urmată de un team bulding şi antrenamente din 19 august. Conducerea a anunţat şi organizarea Cupei Timişoara, „Leii” vor onora la rândul lor turnee de peste graniţă. Precum la Balkan Botevgrad sau Kecskemet.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.