Trei timișoreni la New York: JazzyBIT susține mai multe concerte în Statele...

Trei timișoreni la New York: JazzyBIT susține mai multe concerte în Statele Unite

0
DISTRIBUIȚI

Cei trei timișoreni care alcătuiesc formația JazzyBIT susțin în aceste zile câteva concerte în Statele Unite ale Americii, unul din recitalurile lor desfășurându-se la celebrul club Blue Note din New York, în cadrul grandiosului Blue Note Jazz Festival! Primul concert din mini-turneul american al timișorenilor a avut loc vineri seara la Rockwood Music Hall din New York, o locație care dispune de trei scene unde au cântat printre alții Lady Gaga, Gary Clark Jr sau Mumford and Sons. Cele patru concerte susținute în S.U.A.


vin după o perioadă furtunoasă pentru JazzyBIT, cu câteva zile înainte de acest mini – turneu ei fiind prezenți la câteva concerte în Olanda.

În luna februarie a acestui an formaţia timişoreană JazzyBIT a susținut un concert aniversar care a marcat șapte ani de existenţă a trupei, la Atelier 22TM, care a fost transmis pe internet, integral, prin livestreaming. JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind „loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: „JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile”.

În 2014 trupa lansează albumul de debut „Touch the Sky“, urmat de albumul „Horizon” în 2016. După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului, ultimele două fiind acordate de către Fundația Culturală Jazz Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.