Trenurile care leagă vestul țării de Litoral revin pe traseul normal, după...

Trenurile care leagă vestul țării de Litoral revin pe traseul normal, după două zile de întrerupere

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-335144494">

Traficul feroviar pe ruta Drobeta Turnu Severin -Strehaia a fost reluat, marți seara, după ce timp de aproape două zile circulația a fost blocată din cauza inundațiilor care au afectat calea ferată Igiroasa – Prunișor – Gârnița, informează CFR.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că tronsonul de cale ferată Drobeta Turnu Severin – Strehaia a fost redeschis circulației marți, la ora 20.00.

Timp de aproape două zile, circulația trenurilor s a desfășurat cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între Drobeta Turnu Severin și Strehaia, după ce calea ferată, pe segmentul Igiroasa – Prunișor – Gârnița, a fost afectată de inundațiile înregistrate în județul Mehedinți în cursul nopții de duminică.

„Pentru redeschiderea circulației pe zona afectată de viitură au fost necesare lucrări de refacere a terasamentului și de buraj mecanizat pe întregul interval de stații”, au informat reprezentanții CFR.

Din cauza problemelor înregistrate în Mehedinți, două trenuri Interregio, care au plecat duminică după-amiază din Timișoara, respectiv Arad, au ajuns la destinație în Mangalia după peste 30 de ore.

Pentru că nu mai puteau înainta, cele două trenuri au fost cuplate din Drobeta Turnu Severin și au mers pe o rută ocolitoare până la Mangalia, prin Lugoj, Ilia, Simeria, Livezeni, Filiași, Craiova, București-Nord, Mangalia.

Reprezentanții CFR și-au motivat decizia prin faptul că trenurile aveau în componență vagoane de dormit și nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopții pentru a-i transborda în alt tren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.