Un nou cod roșu de inundații în vestul țării. Vezi zonele în...

Un nou cod roșu de inundații în vestul țării. Vezi zonele în care locuitorii vor primi mesaj prin sistemul RoAlert

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a extins alerta cod roșu de inundații anunțată mai devreme, iar locuitorii din zonele afectate urmează să fie avertizați prin intermediul telefoanelor mobile, prin sistemul RoAlert.


Alerta inițială valabilă pentru zonele Balinț – Chizătău a fost extinsă și pentru zona Făget din Timiș și prelungită până mâine la ora 9.00.

„Ca urmare a precipitațiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate și propagării viituriilor formate anterior, se actualizează AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR.1 DIN 06.06.2019 dupa cum urmează: COD ROŞU Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit), județele: Timiș și Arad. FENOMENELE VIZATE: Creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniș și Chizdia, precum și în zonele de confluență ale afluenților de pe sectorul vizat cu râul Bega”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.