ACS Poli s-a reunit pentru C cu un lot numeros, dar foarte...

ACS Poli s-a reunit pentru C cu un lot numeros, dar foarte tânăr. Petre Vlătănescu, sincer: „M-au pus în faţa faptului împlinit”

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai puţin de 28 de jucători s-au prezentat la primul antrenament al lui ACS Poli din postura de divizionară C. Dacă pe hârtie se poate forma un lot decent pentru acest nivel, problemele din afara terenului continuă să preseze iar nemulţumirile tinerilor componenţi îi pot îndepărta în continuare de club pe cei mai promiţători. Cârma băncii tehnice a fost preluată de voie, de nevoie, aşa cum a recunoscut, de către antrenorul Petre Vlătănescu, unul dintre antrenorii-veterani ai Centrului de copii şi juniori.

ACS Poli se află într-o perioadă plină de incertitudini. Săptămâna trecută a fost instalat un nou administrator special. Petre Muşat în locul demisionarului Radu Birlică. Iar vestea bună e că cel puţin până în 6 noiembrie, când se încheie perioada de observaţie, clubul nu poate intra în faliment. Perspectivele nu sunt însă deloc roz din punct de vedere financiar. Deşi lotul e unul cu o oarecare experienţă, deşi fragil ca vârstă, nu e sigur nici că toţi componenţii prezenţi azi la baza „Adrian Stoicov” de lângă „Dan Păltinişanu” vor continua în noul sezon.

Reamintim că în această vară au mai plecat o serie de jucători tineri, spre zări mai bune, aşa cum e cazul lui Motreanu (revenit de la ASU Poli, cedat la Astra), Golda (Ripensia), M. Contra (ASU Poli), Haruţ şi Bîrnoi (ambii la Botoşani). „I-am ţinut ca volum, ca intensitate nu… după retrogradare toată lumea e nemulţumită, trebuie să facem ceva să-i atragem. Sunt tineri, la situaţii dinastea îţi trebuie oameni de caracter, dacă vin cu aere şi cu fiţe… nu m-au găsit pe mine. Aş vrea vreo trei mai bătrâniori aşa, dacă aş avea un portar cu experienţă, un atacant. Am auzit (n.r. discuţii legate de Bogdan Străuţ). M-au pus în faţa faptului împlinit. M-au luat de acasă: eşti antrenor, şi am venit! Nu puteam să refuz, eu sunt dinăla, din Liga a VII-a…”, au fost vorbele lui Petre Vlătănescu, instalat acum ca „principal” după ce a mai pregătit echipa în situaţia de criză după plecarea lui Ganea în sezonul trecut.

„Avem două luni, dar avem vreo şapte de anul trecut.


Ne chinuim, dacă vom reuşi să răzbim vom fi tari, dacă nu, plecăm… Menirea mea e să antrenez… dacă sunt mulţumiţi pot să fac ceva”, a mai spus Vlătănescu despre restanţe.

ACS Poli i-a avut printre alţii pe tinerii reîntorşi din împrumuturile la Giarmata (ex. Sporin, Ochea, Sevici), Dumbrăviţa (Podină), Lugoj (David) ori Ghiroda (Popeţ), dar şi pe Velcotă, care plecase în primăvară la Reşiţa, sau Pădurariu, care şi-a ispăşit pedeapsa pentru că a jucat la pariuri. Singura noutate „externă” din lot a fost atacantul Fabian Novac, golgheterul Ligii a IV-a Timiş, de la Dudeştii Vechi. Jucător de 30 de ani care a dat probe la Ripensia şi care mai avea ofertă de a da probel a o divizionară secundă austriacă.

„Sâmbătă vreau să fac un joc, să definitivăm lotul, e un mediu în care poţi să lucrezi… poţi să faci o treabă, sunt copii pe care i-am avut şi la juniori. Problema lor – de ce nu au răzbit în altă parte e că atitudinea lor e proastă. Trebuie să comunici cu ei, acum cum toată lumea nu are răbdare… Cum e un jucător precum Ochea, care mie îmi plăcea şi se duce la Giarmata şi nu joacă. Unde e problema? Răspunsul vă spun eu: antrenorul e prost, aşa zice el!”, a adăugat antrenorul lui ACS Poli. Acesta va fi ajutat tot de antrenori care în paralel vor pregăti şi echipe de juniori: Sorin Vlaicu şi Adrian Săvoiu. Echipa se va pregăti pe plan local cu câte două antrenamente pe zi.

Lotul lui ACS Poli de la reunire: Mosoarcă, Ureche, Popeţ – Sporin, Foca, Cochinţu, David, Mirescu, Belu, L. Codrea, Podină – Sevici, D. Codrea, D. Pop, L. Oprea, Chiriac, Kecskes, Românu, Dincă, Ochea, Dorobanţu, Codrean – Toboşaru, Dobrincu, Pădurariu, Velcotă, Daminescu, F. Novac (Pobeda Dudeştii Vechi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.