Ponton în loc de catamaran. Ambarcațiune cu motor pentru plimbări gratuite pe...

Ponton în loc de catamaran. Ambarcațiune cu motor pentru plimbări gratuite pe lacul Surduc, cumpărat cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

catamaran

O ambarcațiune cu motor electric, care seamănă mai mult cu un ponton plutitor, a fost cumpărată în locul unui catamaran din cauza fondurilor prea mici, cu scopul realizării de plimbări gratuite pe lacul Surduc din județul Timiș, în cadrul unui proiect european.

Ambarcațiunea cu motor electric a costat aproape 20.000 de euro și a fost cumpărată în cadrul proiectului european „Eco Timiș – un nou produs turistic”, de către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș. La sfârșitul acestei săptămâni, ambarcațiunea a fost amplasată pe lacul Surduc, care este cel mai mare lac natural din județul Timiș.

Reprezentanții asociației spun că peste jumătate din sumă a costat doar motorul electric, iar o firmă a acceptat să realizeze ambarcațiunea pentru a se încadra în bugetul total de 20.000 de euro. Astfel, barca seamănă mai mult cu un ponton plutitor, și nu cu un catamaran, așa cum s-a anunțat inițial, din cauza fondurilor prea mici.

„Aducerea acestui catamaran este parte a unui proiect cu fonduri europene transfrontalier România – Serbia, în care Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș este parte.


Pe lângă acest catamaran, proiectul presupune și amenajarea malurilor râului Timiș cu mobilier și piste de biciclete și o campanie de promovare a acestei destinații până în Serbia. Și partenerii din Serbia fac același lucru, tot pe râul Timiș. Dar, întrucât râul Timiș nu are porțiuni majore navigabile, s-a obținut această derogare prin care acest catamaran să poată fi amplasat pe lacul Surduc. Valoarea catamaranului din proiect este destul de mică, 20.000 de euro, noi l-am achiziționat cu 19.960 de euro, din care 11.000 de euro costă motorul electric și cu acumulatorii. Valoarea fiind mică, un catamaran cum ni-l imaginăm cu toții costă în jur de un milion de dolari, dar pentru 20.000 de euro, părerea noastră este că e un lucru foarte bun. Tehnic este un catamaran, are specificațiile tehnice ale unui catamaran și nu poluează”, ne-a declarat Mihai Ritivoiu, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Potrivit reprezentanților asociației, peste aproximativ patru luni se vor putea realiza plimbări gratuite cu ambarcațiunea cu motor electric pe lacul Surduc, fiind nevoie de înmatricularea ei. Ambarcațiunea are o lungime de 7,5 metri, o lățime de 2,5 metri și o capacitate de peste zece locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.