Calea Bogdăneștilor se modernizează cu peste 30 de milioane de euro. Cine...

Calea Bogdăneștilor se modernizează cu peste 30 de milioane de euro. Cine dă cea mai mare parte din bani

0
DISTRIBUIȚI

linii tramvai iarba

Un proiect important pentru Timișoara este la un pas de a primi finanțare europeană. Este vorba de modernizarea Căii Bogdăneștilor, una dintre cele mai mari artere din oraș, care costă peste 30 de milioane de euro.

Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor” și a cheltuielilor aferente.

Din documentația care însoțește proiectul aflăm că investiția ar urma să fie finanțată prin Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 150 de milioane de lei, inclusiv TVA, contribuția proprie a Primăriei Timișoara fiind de 61 de milioane de lei.

„În urma finalizarii etapei de evaluare și selecție a proiectului depus cu titlul ,,Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseu 5, Calea Bogdăneştilor” este necesară transmiterea hotărârii de aprobare a cererii de finanțare și a cheltuielilor aferente, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selectie”, aflăm din expunerea de motive a proiectului.

În cadrul proiectului va fi reabilitată linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor, vor fi amenajate trotuarele, piste de biciclete și zone verzi.

„Linia cale tramvai va fi realizată cu şină cu canal, montată pe plăci continue de beton, şina fiind îmbrăcată printr-un sistem elastic care reduce substanţial zgomotul şi vibraţiile în suprastructura de tramvai.


Pentru reducerea zgomotului şi vibraţiilor se va utiliza suplimentar înierbarea linilie de tramvai. Reţeaua contact este realizată în regim de compensaţie totală, utilizând stâlpi de susţinere a acesteia de 12 tf, asigurând şi amplasarea corpurilor de iluminat public, respectiv sistemului de supraveghere video. Trama stradală va fi realizată în varianta de 2 benzi pe sens, având o lăţime de 2,75 m fiecare, trotuare, piste pentru biciclete şi spaţii verzi. Intersecţiile de pe traseul proiectului vor fi semaforizate şi supravegheate video”, scrie în documentația proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.