Comisia de monitorizare a TM 2021 nu ia în calcul retragerea titlului...

Comisia de monitorizare a TM 2021 nu ia în calcul retragerea titlului pentru Timișoara: ”Este esențial să se rezolve problemele legate de procedurile de finanțare publică”

0
DISTRIBUIȚI

Comisia de monitorizare a Comisiei Europene pentru implementarea proiectului Timișoara capitală  europeană a culturii în 2021 a făcut public raportul după cea de a doua vizită pentru a verifica stadiul implementării celor asumate în caietul de candidatură.


În ciuda declarațiilor alarmiste ale fostul director artistic Christian Torch privind posibilitatea pierderii titlului de către Timișoara din cauza problemelor, această situație nu este luată în calcul niciunde în raport.

Grupul de experți apreciază că părțile interesate la nivel local și național  tratează ECoC/capitala culturală ca pe o prioritate. Cu toate acestea, grupul se aștepta ca, în urma ultimei vizite din iunie 2018, mai mulți pași să fi fost parcurși; cu toate acestea, recunoaște și apreciază munca desfășurată de echipa Timișoara 2021 și de oraș. (…) În special, este esențial să se rezolve problemele legate de procedurile de finanțare publică. Este necesar să se înceapă implementarea planului de producție pentru programul artistic care a fost angajat în dosarul de candidatură. Aceasta este condiția necesară pentru ca proiectul să avanseze de la proiectare la implementare”, se arată în raport.

Reprezentanții asociației au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că ”Timișoara 2021 mulțumește experților de monitorizare și Comisiei Europene pentru sprijinul și recomandările primite, a început deja să lucreze la acestea și va informa Comisia și grupul despre situația finanțării înainte de finalul lunii octombrie 2019, respectiv va trimite un raport despre stadiul implementării prezentelor recomandări până la finalul lunii februarie 2020, așa cum cere grupul de experți”.

Următoarea vizită de monitorizare este planificată în toamna anului 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.