Dac-Fest, festival sub semnul strămoșilor, în vestul țării. Vezi programul evenimentelor FOTO

Dac-Fest, festival sub semnul strămoșilor, în vestul țării. Vezi programul evenimentelor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-109146899">

Sfârşitul acestei săptămâni oferă iubitorilor de reconstituiri istorice o nouă ediţie a festivalului „Dac-Fest – „Sub semnul Lupului”, care se va desfăşura între 12 şi 14 iulie pe platorul de la Măgura Uroiului din Simeria.

Deschiderea oficială a celei  de-a X-a ediţii a festivalului, organizat de Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva în parteneriat cu asociaţia Terra Dacica Aeterna, va avea loc vineri, 12 iulie, ora 21.00, în centrul oraşului Simeria. Sâmbătă, de la ora 10.00, vor fi deschise taberele şi atelierele antice pe platoul de la Măgura Uroiului, unde participanţii vor putea petrece „O zi în Dacia liberă”. În după-amiaza aceleiaşi zile, de la ora 17.00, vor putea asista la un program bogat, care va cuprinde un ritual de nuntă dacică, un târg de sclavi, dansuri, lupte de gladiatori, o bătălie care va aminti de prima expediţie romană în Dacia, iar după un concert susţinut de Raluca/Hara/COMA, seara se va încheia cu focul sacru. Duminică, taberele şi atelierele se vor deschide la aceeaşi oră, iar de la ora 12.00, cei prezenţi vor putera vedea un ritual dacic de incinerare, dansuri, lupte de gladiatori, o reconstituire a celei de-a doua expediţii romane în Dacia, iar la ora 16.00 va avea loc ceremonia de închidere a festivalului. La festival vor participa mai multe grupuri de reconstituire istorică din România şi din străinătate, cu recuzite inspirate din civilizaţia dacică şi romană.

La ediţia din acest an va avea loc şi un concurs de fotografie, deschis tuturor pasionaţilor de fotografie – amatori sau profesionişti – a cărui temă este „Sub semnul lupului” (portret, acţiune, peisaj, fotografie de reportaj). Vor fi acceptate doar fotografiile realizate la Dac-Fest 2019 iar vernisajul şi premierea vor avea loc în 21 iulie, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. Regulamentul poate fi consultat pe pagina de facebook a festivalului.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.