Drumul Boilor, noua șosea care leagă Timișoara de Moșnița Nouă, va fi...

Drumul Boilor, noua șosea care leagă Timișoara de Moșnița Nouă, va fi realizat în opt luni, în urma unei investiții de trei milioane de euro FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Pas important făcut de Primăria Timișoara cu scopul fluidizării traficului din Moșnița spre oraș și invers. Astăzi a fost deschis șantierul pe Drumul Boilor, noua stradă care are o lungime de aproape doi kilometri.

„Iată-ne, în sfârșit, pe șantierul Drumului Boilor, cum se numește acest drum, șantier pe care de câțiva ani ne tot străduim să îl deschidem și până acum nu am fost în stare să o facem. Nu am fost în posesia terenului de pe traseul acestui drum. Comuna Moșnița Nouă și-a făcut partea sa de acum trei, patru ani chiar și în curând, când vom finaliza și noi lucrările, vom oferi noilor cetățeni ai comunei Moșnița Nouă și timișorenilor o alternativă la drumul actual, drum extrem de încărcat pentru a ajunge la Timișoara, respectiv din Timișoara la Moșnița Nouă”, a precizat Nicolae Robu, prezent pe șantier.

De asemenea, primarul comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur, a declarat că realizarea acestui drum este importantă și este convins că noua stradă va fi una circulată.

„Pentru Moșnița este un drum de acces foarte prioritar vizavi de legătura cu Timișoara deoarece s-ar putea ca în curând să avem și legătura extindere la patru benzi cu Moșnița Nouă și clar acest drum va fi un drum folosit foarte mult de către locuitorii comunității din Moșnița. Garantăm că vom continua ce dumneavoastră ați început prin acest proiect. S-ar putea tot cu sprijinul Timișoarei, prin Polul de Creștere, posibil să avem o speranță în a găsi o finanțare la comun cu Timișoara și să facem sistematizarea în continuare a acestui drum și pe raza UAT-ului Moșnița, să facem piste de biciclete și să continuăm cu iluminatul”, a afirmat primarul Florin Bucur.

Potrivit primarului Timișoarei, noul drum va avea o lungime totală de 1.964 de metri. Noua stradă va avea două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete, de câte 1,5 metri lățime fiecare.

„Vor fi amenajate spații verzi, vom construi și trei să le zicem podețe, deși cel puțin unul ar putea fi numit de-a dreptul pod.


Rețeaua de iluminat va fi una realizată pe tehnologii moderne, cu led-uri, și evident tot ce înseamnă rețele de utilități va fi făcut conex acestui drum. Va fi și o stație de transformare realizată aici, amplasată astfel încât proprietarii de terenuri care au donat teren municipiului Timișoara pentru a realiza acest drum să se poată racorda convenabil. (…) Important este că acum poate începe șantierul”, a detaliat Nicolae Robu.

Firma care va executa lucrările este Super Construct, iar valoarea investiției este de aproape 13,8 milioane de lei, plus TVA. Termenul de realizare al lucrărilor este de opt luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.