Final cu ploaie pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului Jazz TM...

Final cu ploaie pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului Jazz TM FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-234900218">

Timp de trei zile, Timișoara a fost fin nou epicentrul muzicii jazz, odată cu desfășurarea celei de-a șaptea ediții a festivalului Jazz TM, care a adus în orașul nostru o serie de artiști interesanți. „Ostilitățile“ s-au desfășurat pe patru scene iar noutatea absolută a acestei ediții a fost Junior Jams, secțiune în care noua generație a demonstrat că magia muzicii este „pe mâini bune“ și pe viitor. Printre momentele de jam session inedite din cadrul acestei secțiuni s-a numărat și cel în care Thea și Matei Marconi (membri ai formației The Skywalkers) au oferit o surpriză tuturor.

În ultima zi a festivalului, cea de duminică, organizatorii au anunțat că „din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Paris, membri trupei Ala.Ni au pierdut avionul de legătură și drept urmare concertul a fost anulat“. Unul din cele mai apreciate momente ale ediției din acest an a fost recitalul susținut de Ishmael Ensemble, un colectiv bazat în Bristol, condus de saxofonistul și producătorul Pete Cunningham. Dincolo de sound-urile jazz, artiștii au adăugat arome de club și electronic – music, iar piesele care au apărut pe albumul lor de debut „A State Of Flow“ (disc care a fost nominalizat drept albumul jazz al lunii de către revista britanică Mojo) au fost savurate pe deplin de către cei care „gustă“ îmbinările între diverse stiluri muzicale. Desigur, și ceilalți artiști prezenți pe scenele festivalului au oferit momente de savoare publicului. Duminică seara, în ciuda unei ploi torențiale, publicul a dansat alături de Yussef Dayes, iarconcertul de final oferit de Tank and the Bangas a fost primit și el cu entuziasm de public. De mare succes s-au bucurat și sesiunile de noapte desfășurate în Aethernativ și Klapka, atmosfera de aici fiind una cât se poate de energică.

Spre deosebire de anii trecuți, o bună parte din artiștii invitați la ediția din acest an a Jazz TM nu s-au încadrat în eticheta de „jazz conservator“. Din această cauză, melomanii îndrăgostiți doar de jazz clasic au strâmbat din nas la line-up. Din fericire, artiștii prezenți pe scenele ediției din acest an, au demonstrat că jazz-ul poate avea și alte valențe în anul 2019, astfel încât spectatorii care nu sunt închistați într-un gen muzical anume au avut parte de surprize plăcute. Singurul aspect mai puțin plăcut este în continuare faptul că festivalul Jazz TM are intrarea liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.