Sala care purta numele Ștefan Popa Popa’s din Palatul Culturii din Drobeta...

Sala care purta numele Ștefan Popa Popa’s din Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, redenumită. Artistului i-a fost retras și titlul de cetățean de onoare

3
DISTRIBUIȚI

Sala care purta numele Ștefan Popa Popa’s din Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin a fost redenumită, iar caricaturistului i-a fost restras și titlul de cetățean de onoare al orașului. Decizia a fost luată, marți, în cadrul unei ședințe a Consiliului local.

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au adoptat marți proiectul de hotărâre care prevede retragerea titlului de cetățean de onoare acordat în 2009 caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, au precizat reprezentanții Primăriei.

Potrivit deciziei, pe lângă retragerea titlului de cetățean de onoare, și numele sălii Ștefan Popa Popa’s din Palatul Culturii a fost schimbat, astfel că aceasta se numește de acum Sala Gheorghe Anghel.

Potrivit proiectului, decizia a fost luată „având ca fundament declarațiile domnului Ștefan Popa Popa’s la adresa oltenilor care trăiesc, muncesc sau se află la facultate la Timișoara, olteni pe care i-a numit <ciurucuri>, coroborat cu faptul că ulterior nu a formulat scuze publice sau revenire la declarații”.

Și consilierii locali din Craiova au votat, săptămâna trecută, pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s.

Recent, Ștefan Popa Popa’s spunea că afirmaţia i-a fost scoasă din context şi că s-a referit doar la oltenii pe care i-a întâlnit în centrul Timişoarei, acolo unde a stat o săptămână şi a făcut gratuit caricaturi.

„Afirmaţia mea că oltenii sunt <ciurucuri> a fost scoasă din context.


Eu am povestit (la un post tv local – n.r.) că am stat o săptămână în Timişoara, acolo unde am făcut gratuit caricaturi. Am spus că au venit să le fac caricaturi olteni care nu au spus <bună ziua> şi nu au cerut voie să se aşeze pe scaun, iar, la final, după ce au văzut caricatura nici măcar nu au spus <mulţumesc>. Îi auzeam în schimb cum stăteau la rând şi vorbeau cu <fusei>, <mă dusei>. Am vorbit despre acele persoane care nu au cei şapte ani de acasă”, a declarat caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Artistul plastic preciza că nu a intenţionat să jignească oltenii în general şi spunea că îi apreciază, dezvăluind că şi mama sa e olteancă şi că are şi prieteni olteni care stau în Banat.

3 COMENTARII

  1. Suntem absolut de acord cu gestul marii metropole Drobeta Turnu Severin, apropo județul in totalitate e mort. Plin de semnificații de rezonanță mondială gestul administrației. După asta înseamnă că pleacă acasă in semn de protest toți oltenii. Noi bănățenii suntem foarte triști, jale mare, iar revine Timișoara la civilizație. Nasol.

  2. In sfarsit un lucru oltenesc normal, on rest…..Severin rămâne același oraș mort, că și tot județul Mehedinți. Asta e tot ce a putut face CL din Severin. Un gest de o însemnătate mondială și tot mapamondul va auzi de județul Mehedinți. Acum pot sa plece toți oltenii din Timiș că sa putem sa revenim și noi la civilizație aia europeană care pute oltenilor.

  3. In sfarsit un lucru oltenesc normal, in rest…..Severin rămâne același oraș mort, că și tot județul Mehedinți. Asta e tot ce a putut face CL din Severin. Un gest de o însemnătate mondială pt care tot mapamondul va auzi de județul Mehedinți. Acum pot sa plece linistiti toți oltenii din Timiș că sa putem sa revenim și noi la civilizație aia europeană care pute oltenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.