SCM Timişoara a adus un fundaş american pentru noul sezon. „Leii” au...

SCM Timişoara a adus un fundaş american pentru noul sezon. „Leii” au mai confirmat o prelungire de contract

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sport-connect.net

„Leii din Banat” îşi conturează treptat lotul pentru ediţia 2019-20 după rezolvarea parţială a problemelor din afara terenului. SCM Timişoara a anunţat azi sosirea fundaşului american Troy Franklin, al doilea transfer extern realizat în această vară. De asemenea, „leii” au mai prelungit o înţelegere cu unul dintre componenţii vechiului lot.

După sârbul Adam Mirkovic, care acoperă poziţiile 3 şi 4, bănăţenii au optat pentru un coordonator de joc de peste Ocean. E vorba de Franklin (29 ani), jucător care provine din NCAA şi care a mai evoluat în Europa la FOG Naestved (Danemarca), Sixt Primorska (Slovenia), Jonava Jonavos (Lituania) şi Akademik Bulteks 99 Plovdiv (Bulgaria). La cea din urmă a evoluat pe trei fronturi şi a totalizat 16 partide cu medii de 14.9 puncte, 6.0 pase decisive,  3.4 recuperări, 1.9 intercepții, în 30.3 minute/meci.


Apreciat de fani pentru spectaculozitatea lui, Troy Franklin a fost lider la recuperări în liga daneză. În campionatul universitar american el a fost jucătorul celor de la Towson Tigers (2008-2011) și Coppin State (2012-2013).

„Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac, și prin capacitatea lui de a înscrie, dar si pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în Romania, unde sunt mulți apărători buni, dar daca reuşeşte va fi un jucător important în roster-ul echipei noastre”,  spus Dragan Petricevic.

Coconea rămâne

Conducerea alb-violeţilor încă discută cu cei care au făcut parte din lot în sezonul 2018-19. După căpitanul Pesakovic, la SCM rămâne şi tânărul Alexandru Coconea (20 ani), care va participa începând de vineri cu naţionala la Campionatul European de tineret – Divizia B. Acesta a făcut parte şi din echipa 3×3 a bănăţenilor, medaliată cu bronz naţional la mijlocul lunii aprilie.

„Sunt încântat să continui alături de Timișoara. Am încredere că o să fie un sezon bun, în ciuda problemelor și că o să reușim să ne unim forțele și să facem o treabă bună, alături de public, pentru că avem nevoie de suporteri. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar vom da ce avem mai bun și sper că vom reuși să ne clasăm cât mai bine posibil”, a declarat Alexandru Coconea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.